Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilden på Ulf Kristersson och Sanna Marin som får alla att undra: "Vad händer?"

28 okt, 2022, 13:09 
Indra Nordemar

Det uppstod många frågetecken efter nya bilden på Ulf Kristersson och Finlands premiärminister Sanna Marin.

Annons
5 saker du inte visste om Ulf KristerssonBrand logo
5 saker du inte visste om Ulf Kristersson

Ulf Kristersson har nu gjort sitt första utlandsbesök som statsminister. På fredagen mötte han sin finländska kollega Sanna Marin, landets premiärminister.

Att Sveriges och Finlands regeringschefer möts så snart som möjligt efter de tillträtt är en tradition sedan länge. Men dagens möte stack ut.

Ja, det skedde minst sagt något oväntat – och allt fångades på bild.

Ulf Kristersson och Sanna Marin möts som statsministrar

Det var i förra veckan som Ulf Kristerssons roll som Sveriges nya statsminister tog vid. Då överfördes regeringsansvaret till det borgerliga blocket, efter Socialdemokraternas åtta år vid makten.

När Sanna Marin utsågs till världens nästa yngsta premiärminister var hennes första utlandsbesök i Sverige. Då på inbjudan av Magdalena Andersson, men i stället är det nu Kristersson som bjudits in till vårt grannland.

Annons

Syftet med mötet är att diskutera Nato-medlemskap, ländernas bilaterala relation och Rysslands invasion av Ukraina.

Men mötet präglades inte enbart av allvar – det verkar nämligen som att det även hanns med en del skoj och stoj. Av bilder att döma kommer de i alla fall väldigt bra överens – Ulf och Sanna!

Vad händer här egentligen?

Bilden som väcker frågor – vad gör Kristersson och Marin?

Svensk Damtidnings mångåriga reporter och redaktör Ellen Myrgård var en av många som reagerade på de nya bilderna – men menar att det finns en förklaring bakom dem:

– Oj, här gick det inte riktigt som planerat och vi var många som undrade vad som egentligen hände efter att ha tittat på bilderna på Finlands statsminister Sanna Marin och Ulf Kristersson. Men efter att ha tittat igenom hela bildserien från Helsingfors står det klart att det hela måste ha handlat om en enkel hälsningsmiss.

Ellen fortsätter:

– Det ser nämligen ut som att Kristersson och Marin ska kindpussas men lutar sig åt samma håll istället för att låta motsatta kindsidor mötas. Någonting som förstås är lätt hänt efter pandemin då man verkar hälsa med kramar, kindpussar eller handslag. Båda statsministrarna verkar dock skratta åt den komiska händelsen!

Ja, ibland kan en hälsning gå lite fort – men allt löste sig till slut!

Foto: TT

Annons