Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Birgitta Eds lyxiga miljonköp – utan Ulf

28 okt, 2023, 10:00 

Statsministerhustrun har slagit på stort!

Annons

Statsminister Ulf Kristersson och Birgitta Ed sa "ja" till varandra 1991 och har sedan dess kilat stadigt. Genom vått och torrt – ja, från att träffas när de bägge var med i Moderata ungdomsförbundet till att vara Sveriges statsministerpar.

Nu har Birgitta Ed plockat fram plånboken och gjort en miljonaffär – utan Ulf!

5 saker du vill veta om Birgitta EdBrand logo
5 saker du vill veta om Birgitta Ed

Birgitta Eds lyxköp – utan maken Ulf

Det rör sig om en fastighetsaffär, och en ny karriärbana för prästen Birgitta. Hon har nämligen blivit med herrgård, belägen utanför Malmgården.

Annons

Affären gjorde hon ihop med vännen Göran Thorstenson och enligt Expressen har den en boarea på 687 kvadratmeter – fördelat på 27 rum. Lyxigt värre!

Till Aftonbladet säger Thorstenson att han och Birgitta betalade 5.5 miljoner för herrgården, som hade ett utropspris på strax under 13 miljoner kronor.

Men Birgitta som ju ihop med Ulf är nyinflyttad till Sagerska palatset planerar inte att lämna storstaden för ett liv på landet. I herrgården ska hon nämligen driva ett retreat.

– Tillsammans med några kloka människor kommer vi under nästa år att starta en verksamhet för att arbeta med existentiell hälsa, skriver hon på Facebook.

Birgitta Eds herrgård
Här kommer det finnas gott om tid för eftertanke!
Annons

Ulf Kristerssons stöd till hustrun Birgitta Ed

På Facebook uttrycker den stöttande maken Ulf Kristersson sin stolthet över sin fru, och hennes nya planer:

– Jag är så glad för hennes skull.

Dessutom berättar han att han också kommer ha anledning att besöka herrgården, som går under namnet Vängården Fållökna.

– På lite sikt kommer jag och Birgitta dessutom att renovera ett helt separat hus på en grannfastighet, som vi samtidigt har köpt för privat bruk.

Det är inte första gången statsministern visar att han stöttar hustruns drömmar. När Birgitta Ed blev prästvigd i januari var Ulf givetvis på plats, och beskrev det hela som "en jättesak!"

Foto: TT

Annons