Bilderna på Tommy Körberg chockar! Visar sig efter blixtoperationen

tommy körberg sjuk

Tommy Körberg, 72, är just nu aktuell med tv-programmet "Så mycket bättre". Men strax efter inspelning på Gotland blev han akut sjuk. Nu berättar artisten om mardrömsdygnen och hustrun Anne-Charlottes stora stöd.
Kungliga smeknamn – vi har hela listan!
Slå på ljud

Tommy Körberg är en folkkär artist som har underhållit svenskarna med sin ljuva stämma sedan sextiotalet. Många i landet tror sig nog veta det mesta om mannen som sjöng "Stad i ljus" men under det senaste avsnittet av Hellenius hörna visade Tommy upp en helt ny sida för tv-tittarna.

Han berättade om sin hälsa och det faktum att han tidigare i år opererades för ett hjärtproblem. Efter inspelningarna av Så mycket bättre, på Gotland, fick Tommy plötsligt hög feber och när han hade tagit prover visade det sig att läget var allvarligt.

Tommy Körberg tvingades till akutoperation

– Två klaffar var totalt kass. På hjärtat. Plus att den här streptokocken hade tagit sig ned förbi och in i själva hjärtmuskeln, berättar Tommy i intervjun med David Hellenius.

tommy körberg hellenius hörna

När Tommy Körberg berättar om sin tuffa operation har han svårt att hålla tårarna tillbaka.

Läkarna agerade direkt och artisten fick läggas in för akut operation. Det hela blev så påfrestande för kroppen att Tommy fick läggas i respirator i fyra dygn.

– De fixade hjärtat ordentligt. De stannade det och plockade ut det, bytte klaff och sen klappade de i gång det igen.

Programledaren David Hellenius frågar sångaren om han förstod vad som hade hänt när han väl vaknade upp.

– Det tog ett tag. Jag tror att min fru berättade för mig flera gånger men jag lyckades inte ta in det, svarar Tommy och berättar att det var nära att han inte klarade sig.

Svårt att hålla tårarna tillbaka

Han berättar vidare att han var kvar på sjukhuset till rätt nyligen och att han bitvis kämpade med svåra tankar under tiden som inlagd. Och mot slutet av intervjun har han svårt att hålla tårarna tillbaka.

Redan i mars blev Tommy sjuk i corona. I lördagens ”Så mycket bättre” berättade han att han blev fullständigt knockad av sjukdomen.

– Jag låg väl på golvet i tio dagar, sa han i programmet.

Tommy Körberg isolerade sig i sin lägenhet, då han aldrig blev så pass dålig att han behövde sjukhusvård. Hans fru och barn åkte till landet.

Samtidigt som han isolerade sig ensam i lägenheten pågick ett stambyte och borrmaskinerna gick på högvarv. Dock hade sångaren ett knep för att fördriva tiden och samtidigt överrösta borrandet.

– Jag såg mycket dålig film. Jag måste överrösta borrmaskinerna så det blev väldigt mycket krigsfilm.

Foto: TT