Bilderna som får Tilde att äcklas: "Lite obehagligt"

03 jun, 2022, 07:30 
AvSimon Holm Stålhand

Det var kanske inte det fräschaste som Tilde de Paula Eby sett i sitt liv...

Annons

Det var tidigare i veckan som flera larm inkom om vattenproblem i kommunen Ånge. Anledningen? Flera privatpersoner hittade grodor i vattenrören.

I en intervju med Sundsvalls tidning så menar Emma Gustafsson, VA-chef i Ånge kommun, att det inte ska vara någon större fara. Men för säkerhets skull så har kommunen beslutat om att göra utökad provtagning av vattnet, framför allt i centrala Ånge.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby.

– Det är för att se så att vi inte har någon bakteriepåverkan. Vi har varit i kontakt med den som har ansvar för vatten på bygg- och miljö och det finns ingen generell rekommendation om att man måste koka vattnet, men man kan göra det om man vill och är orolig, säger Emma Gustafsson.

Tilde reagerar starkt på bilderna

Det uppmärksammades under onsdagen i Nyhetsmorgon – och fick Tilde de Paula Eby att reagera starkt.

Annons

– Alltså, det är supersynd om grodorna, de är ju döda där, men det är så “uh”. Det är lite obehagligt, säger Tilde de Paula när hon ser bilderna på grodorna i vattenledningarna.

Tilde de Paula
Tilde de Paula i Nyhetsmorgon. Foto: Skärmdump Nyhetsmorgon

VA-chefen, Emma Gustafsson var med på länk som gäst och försäkrade om att de gör allt de kan för att undersöka den märkliga händelsen. Hon försäkrar också att det inte ska vara någon fara för de som druckit vattnet.

– Det är mer en känsla för oss, det är kanske inte supermysigt med döda grodor i dricksvattnet. Det ser inte jätteroligt ut, svarar Tilde de Paula Eby i sändningen.

Annons