Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bilderna ute – som SVT inte vill ska spridas: "Beklagar"

07 mar, 2024, 10:00 
Louise Wibergh Lenti
Bilderna från Melodifestivalen sprids som en löpeld och SVT kan inte göra något.
Annons
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!Brand logo
✔ ”Vill bli bjuden på kalaset” ✔ ”Legend” • Hen i kungafamiljen vill Melloartisterna äta middag med!

På lördag är det dags för final av årets Melodifestival! Efter fem deltävlingar har Sverige nu röstat fram 12 bidrag som ska slåss om den ärofyllda sångfågeln.

Nu är även samtliga låtar släppta på Spotify så att fansen kan lyssna på sina favoriter på repeat hur många gånger de vill.

Med det är inte det enda som släppts i dagarna...

"Lät som kraxelikråka"

En av de 30 bidragen som tävlat i år är duon Samir & Viktor. Tillsammans framförde de låten "Hela världen väntar" som kom på en femteplats i den första deltävlingen och därmed slogs ut direkt.

I efterhand hånades bidraget hårt på sociala medier då det letade sig in en hel del falsksång i numret. Som tur är har grabbarna självdistans och valde själva att driva om händelsen.

Annons

– Jag håller med dem, de var fan inte bra alltså. Det lät som kraxelikråka, sa Samir Badran till Expressen.

Samir & Viktor, Melodifestivalen 2024
Samir & Viktor med bidraget "Hela världen väntar" vid Melodifestivalens första deltävling 2024.Johan Nilsson/TT

Den så kallade "floppen" i Mello har däremot inte fått duon att lägga sången på hyllan – tvärt om. Nu spenderar de långa dagar i studion och är sugna på revansch. Nästa låt släpps redan i maj.

Nya bilderna som sprids

Nu i dagarna släpptes dock nya bilder, eller videos rättare sagt, där man kan höra Samir & Viktors bidrag framföras helt utan musik och bakgrundskör. Man hör alltså bara ljudet från deras mickar.

Annons

Det låter tyvärr sisådär och klippet har blivit viralt.

Än en gång tog grabbarna händelsen med ro och säger att de gläds åt att de kan skänka människor glädje.

"Samir och Viktor är en grupp som har funnits i tio år för att glädja folk. Vi har aldrig sagt att vi är några skönsångare", skriver Samir i ett sms till Expressen.

Samir & Viktor är dessvärre inte de enda som fått det avskalade numret läckt – samtliga tävlande bidrag från Mello 2024 finns på Tiktok där man bara hör ljud från artistens mick.

"”Vi känner till detta. Dessa ljudfiler behöver inte komma från oss. Nuförtiden finns det datorprogram som kan separera musik och sång. Vi beklagar detta fenomen men har svårt att agera på annat sätt än hur vi normalt agerar”, skriver Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka till Expressen.

Foto: TT

Annons