Birgitta Ed bekräftar – beslutet i relationen: ”Ulf har flyttat”

18 jan, 2023, 18:30 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Nu bekräftar Birgitta Ed boendesituationen med Ulf Kristersson.

Annons
5 saker du vill veta om Birgitta Ed
5 saker du vill veta om Birgitta Ed

Ulf Kristersson var 20 år och Birgitta Ed 15 när kärlekssagan tog vid. Efter envishet från Birgittas håll blev de ett par och 1991 ringde bröllopsklockorna. Sedan dess har det hänt en hel del.

Karriärförändringarna har varit markanta för dem båda, vilket också inneburit påtagliga förändringar inom familjen om fem. Och nu går makarna och de tre barnen igenom ytterligare en stor omställning.

Birgitta avslöjar nämligen att statsminister Ulf nu har flyttat ut.

Birgittas Eds svåra beslut med Ulf Kristersson

Det var Moderata Ungdomsförbundet hemma i Strängnäs som förde Ulf och Birgitta samman. Som bekant fortsatte Ulf på det spåret. 2017 blev han Moderaternas nya partiledare, vilket var ett stort beslut som inte togs lättvindigt inom familjen.

Annons

– Det är klart att det är ett svårt beslut. Ulf sa när han tackade ja till jobbet att vi hade haft en hel helg av familjeråd, och det är verkligen sant, sa Birgitta då till Expressen.

Nu är han statsminister, och bland mycket annat innebär det också flytt. Ulf, Birgitta och barnen har sedan länge bott i en 20-tals villa intill domkyrkan i Strängnäs. Men enligt tradition bor Sveriges statsminister i Sagerska palatset, och Ulf har nu flyttat in – utan Birgitta.

Ulf och Birgitta och vovven hemma i Sagerska huset.

Birgitta bekräftar maken Ulfs flytt

Birgitta kommer snart att börja arbeta i domkyrkan några minuter ifrån Strängnäs-villan, hon kommer därför bo kvar i huset på egen hand.

– Ulf har mer eller mindre flyttat till Stockholm och jag bor i huvudsak kvar här. Men alla, det inkluderar förstås barn och husdjur, kommer att känna sig hemma på båda platserna, säger hon till Södermanlands Nyheter.

Annons

Den 22 januari kan Birgitta officiellt titulera sig präst, efter sju års teologi studier. Det blir därför en hel del pendlande för familjen, men så har de levt under en längre tid, och det blir troligen därför inga större problem denna gång heller. Dessutom har statsminister-familjen även ny plats de nu kan samlas på.

– Sedan har vi Harpsund, ett fantastiskt ställe för statsministern med familj, när det gäller rekreation och representation. Där vill vi vara mycket. Första gången jag besökte Harpsund blev vi inbjudna av Fredrik Reinfeldt. Annars är det helt nytt för mig. Man får nästan nypa sig i armen.

Foto: TT

Annons