Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Birgitta Eds stora glädje med Ulf – händelsen förändrar allt

22 jan, 2023, 18:14 
Indra Nordemar

Nu händer det mycket för statsministerfamiljen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ulf Kristersson var 20 år och Birgitta Ed 15 år när kärlekssagan tog vid. Några år senare blev de äkta makar.

Sedan bröllopet 1991 har det hänt en hel del. Den ena är statsminister och den andra numera präst.

5 saker du vill veta om Birgitta EdBrand logo
5 saker du vill veta om Birgitta Ed

Ja, karriärförändringarna har varit markanta för dem båda, vilket också inneburit stora förändringar inom familjen om fem.

Ulf Kristerssons stora förändring med hustrun Birigitta

Ulf och Birgitta har tre gemensamma barn och bor i en villa i Strängnäs, i alla fall hälften av familjen.

För bara några dagar sedan meddelade Birgitta att Ulf hade flyttat ut. Hon kommer bo kvar i Strängnäs medan Ulf kommer bo i Sagerska palatset, så som tidigare statsministrar av Sverige gjort.

Men nu ger Birgitta ett nytt besked. De kanske leva under samma tak. Men inte i samma bemärkelse. Ulf är ju numera Sveriges statsminister, vilket inte kan vara helt lätt för familjen. Och Birgitta? Ja, idag blev hon prästvigd.

Annons

– I dag är det fest med väldigt mycket kyrklig "pomp and circumstance". Ett fyrverkeri av högstämda ord, frasande textilier, uppklädda gäster, blomsterprakt och ljuv musik. Men mitt i det vackra och högtidliga lyssnar vi till den röst som talar i det fördolda: Om hopp, om glädje, om tröst, om mening, om mål, om kärlek, säger biskop Johan Dalman och fortsätter:

– Kära Birgitta. Idag tackar vi Gud för hans röst i era liv och för vad ni på andra sidan domkyrkans port ska få betyda för att göra den rösten hörd varhelst ni är och vad än ni gör.

Foto: TT

Annons