Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Björn Borg bryter tystnaden om Let's dance: "Inte något konstigt"

Björn Borg bryter tystnaden om Let's dance: "Inte något konstigt"

Björn Borgs miljonvägran – därför ställer han inte upp i Let's Dance.

Tennislegendaren Björn Borg och hustrun hustrun Patricia lever ett liv i lyx. De har bas i både Stockholm och i Kap Varde – och är det inte en lyxvåning mitt i stan, är det en drömvilla bland kritvita sandstränder.

De är ständigt på resande fot. Sonen Leo har likt sin far en fallenhet för tennis och beskrivs som ”framtidens stora stjärna”. Som hans största supportrar reser Björn och Patricia världen över för att se hans matcher.

Och det är främst i tennissammanhang som vi brukar få en kort inblick i Björn Borgs och familjens liv. Vanligtvis håller han en låg profil, långt bort från rampljuset och det offentliga livet.

Patricia och Björn Borg sitter på läktaren när sonen Leo spelar tennis

Leo Borg med föräldrarna Patricia Borg och Björn Borg i publiken under en match i Stockholm Open.

Anders Wiklund/TT

Björn Borgs beslut med sonen Leo

Men nu har han och sonen Leo gjort ett undantag. Far och son syns just nu tillsammans i en reklamfilm för snabbmatskedjan Sibylla. I skrivande rullar den för fullt i tv-rutan.

– Reklamgrejer är sådant jag normalt tackar nej till. Men nu frågade Sibylla om jag ville göra något ihop med Leo och då var det självklart att säga ja. Det blev en rolig grej ihop med honom, säger Björn Borg till Epoch Times och berättar att det blev många hamburgare under inspelningen.

Björn och Patricia Borg tvingas förklara sig – efter otäcka bilderna

Vägrar ställa upp i Let's Dance

Den som tror att Björn Borg har fått mersmak och kommer fortsätta ställa upp i tv-sammanhang tror fel. Det här var mer av en engångsföreteelse och han är inte sugen att bränna hamburgerkalorierna i program som Let's Dance.

Det spelar ingen roll att tillbakadragna profiler som Ingemark Stenmark gjort succé i dansprogrammet, Björn Borg är helt enkelt av en annan åsikt och vägrar ställa upp i diverse tävlingsprogram.

– Haha, aldrig i livet. Jag menar självklart inte att det skulle vara något konstigt med att ställa upp där, i Mästarnas mästare eller liknande program. Men det är inget för mig, säger han.

David Lindgren och Petra Mede

Programledarna David Lindgren och Petra Mede kan räkna med att inte se Björn Borg i Let's Dance.

Karin Törnblom/TT

Därför tackar Björn Borg nej till miljoner

Under åren har det varit flera produktioner som försökt sätta klorna i tennislegendaren. Envist, målmedvetet, vänligt och bestämt har han hela tiden tackat nej.

Trots att kanalerna plockat fram den tjocka plånboken och erbjudit miljoner, har Björn Borg konsekvent nobbat alla erbjudanden. Det finns så mycket mer i livet än pengar.

– Ja, men pengar kan inte vara avgörande för valen vi gör. De ska göras efter hur vi vill att vår tillvaro ska vara, säger Borg.

Björn Borg vägrar att ställa upp i program som Let's Dance och Mästarnas mästare

Björn Borg vägrar att ställa upp i program som Let's Dance och Mästarnas mästare.

/ CTK / TT

Foto: TT