Björn Borg får beskedet – splittras från sin son

Björn Borgs familj splittras.Sonen Leo ska lämna landet – för att satsa på sin tenniskarriär.

Björn Borg är en av våra stora idrottslegendarer genom tiderna. Han var portalgestalten i det svenska tennisundret och satt Sverige på kartan som idrottsnation.

Hans son Leo har alltså enorma fotspår att vandra i, får man säga. Leo har hunnit fylla sjutton och innehar plats 111 på rankingen för juniorer. Nu har Leo beslutat sig för att ta nästa steg i karriären.

Leo Borg lämnar Sverige

Visst ser man likheten mellan Leo och pappa Björn Borg?

Visst ser man likheten mellan Leo och pappa Björn Borg?

Expressens mest profilerade tennisreporter Mattias Tengblad rapporterar att Leo har fått en plats i världsstjärnan Rafael Nadals akademi på Mallorca. Det innebär att han byter Sverige mot Spanien.

Rickard Billing, som har tränat Leo Borg de senaste sju åren, bekräftar nyheten för tennisreportern Mattias.

– Vi hade ett möte med Leo, som berättade om Nadals akademi och spontant kände vi bara ”Wow”. Det är verkligen kul, även om vi så klart gärna hade haft honom kvar hos oss, säger Rickard till tidningen.

– De (familjen Borg) har haft kontakt med Nadals akademi i ett par år. Leo vill ha en nystart och det är inget konstigt med det. Det är verkligen en fantastisk möjlighet. En enorm möjlighet. Leo har alltid fått vara styrande i sina val och jag tror att han känner, nu när han fått spela lite Challenger, att han behöver en ny utmaning.

Det lära vara blandade känslor som bubblar inom Björn och hans hustru Patricia just nu. En plats på Nadal-akademin är såklart en fantastisk möjlighet för Leo – samtidigt måste de säga farväl till sin älskade son.

Fina familjebilden

Kanske var det detta familjen gjorde när de åt på lyxkrogen La Nonna tidigare i veckan.

– Han måste ut i Europa och världen, har Björn sagt om Leo tidigare.

– Sen gäller det att ha ett bra lag runt omkring sig, som man känner sig bekväm med. Och det har han just nu. Sen behöver han stöttning av mig och Patricia. Ingenting kommer gratis. Det är ganska dyrt att ligga ute som tennisspelare.