Björn Borg fick nog – händelsen med sonen Leo blev för mycket

26 feb, 2023, 13:00 
Björn Borg lämnade hyllningen i Indien efter beteendet.
Annons

Tennislegendaren Björn Borg och hustrun Patricia lever ett sant lyxliv. De har en drömlik våning i centrala Stockholm och en stor villa i Kap Verde. Samtidigt reser de världen runt för att följa sonen Leo Borgs tenniskarriär.

Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Leo har likt sin far visat sig vara en fena på tennis och många ser honom som ”framtidens stora stjärna”. Oftast blir han vilt påhejad av föräldrarna, som sällan ser till att missa en match.

– Mitt mål är att bli en professionell tennisspelare, ha det som yrke. Mitt högsta mål är att bli topp tio, men det är långt dit. Det är många steg man ska ta för att komma dit, men jag ska göra mitt bästa och så får vi se hur långt det räcker, sa Leo Borg till Expressen förra året.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev
Leo Borg
Björn Borgs son Leo Borg beskrivs av många som ”framtidens stora stjärna”.

Björn Borg lämnade hyllningsceremoni

Just nu deltar Leo Borg i Bengaluru Tennis Open i Indien. Björn är i sedvanlig ordning på plats för att ta del av sonens äventyr, men är också på plats för att själv bli hyllad.

Det sistnämnda har det dock gått lite sämre med. När hyllningsceremonin skulle hållas i staden Bangalore i Indien i onsdags tog det flera timmar innan Basavaraj Bommai, chefsminister för delstaten som Bangalore tillhör, anlände.

Då hade Björn Borg redan struntat i hyllningsceremonin och lämnat för att se sin son spela en tennismatch mot taiwanesiska tennisspelaren Hsu Yu-hsiou.

Hyllningen fick flyttas

Även den före detta tennisstjärnan Vijay Amritraj skulle hyllas tillsammans med Björn Borg, men eftersom han inte ville vara ensam så bestämde man att flytta hyllningen till nästkommande dag, rapporterar BBC India.

Annons

– Båda två kommer att hyllas i ministerns kansli i morgon eller i övermorgon, sa Sunil Yajaman, sekreterare för Karnatakas tennisförbund till tidningen.

Björn Borg och Patricia Borg
Björn Borg och Patricia Borg reser världen runt för att se sonen Leo Borg spela tennis.

Foto: TT

Annons