Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borgs beslut med hustrun Patricia möts av starka känslor: ”Vansinnigt”

17 mar, 2024, 11:00 
Nu ifrågasätts Björn Borgs och Patricia Borgs beslut.
Annons
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

I tennisvärlden är han en ständigt lysande stjärna. Trots att Björn Borg lagt racket på hyllan, har få glömt vilket mästerligt sätt han bemästrade sporten tennis och den dominans han visade upp på 70-talet.

Hans storhet har bland annat gett sig uttryck i en långfilm om hans liv. Nu har det blivit dags för nästa kapitel, då han 2025 kommer att ge ut en självbiografi om sitt liv.

– Jag vet att jag inte är ensam om att vilja veta allt om det som Björn Borg aldrig tidigare har berättat, om sin karriär, sitt liv, sina fram- och motgångar, säger Linda Altrov Berg, litterär agent på förslaget Norstedts.

Annons
Björn Borg och Patricia Borg
Här är det Björn Borg som skriver, men snart är det Patricia Borgs tur.Bruno Bebert / Bestimage

Hustrun Patricia skriver boken

Den som kommer skriva boken är ingen mindre än Björns fru, Patricia Borg. Beslutet att låta en närstående författa ens memoarer tillhör inte vanligheterna, men hon ser mycket fram emot det kommande skrivuppdraget.

– Det är ett ärofyllt uppdrag som Björn har anförtrott mig, säger Patricia Borg till Aftonbladet.

David Lagercrantz: ”oroande”

Någon som däremot höjer på ögonbrynen är författaren David Lagercrantz, som bland annat skrivit Zlatan Ibrahimovics självbiografi ”Jag är Zlatan Ibrahimovic”.

Annons

När han får höra talas om Björns och Patricias planer blir han förvånad och tycker det är helt ”vansinnigt” att låta henne skriva boken om sin makes liv.

– Detta är djupt oroande. Du måste få in någon som kommer från en annan värld och som kan konfrontera och öppna upp. Det måste vara en krock. Det känns som livsfarliga lojalitetsfällor kommer hämma boken, säger han till Expressen.

David är även orolig över valet av författare och är osäker på om Patricia verkligen har det som krävs för att skriva en bok om Björn Borg.

– Man ska som författare akta sig för att dissa saker. Men jag tycker det låter som en livsfarlig och vansinnig konstruktion. Det är hål i huvudet att låta frun göra det. Hans fru är ju hopvävd med honom och är ängslig för deras situation.

David Lagercrantz
Författaren David Lagercrantz är kritisk till beslutet att låta Patricia Borg skriva Björn Borgs självbiografi.Jeppe Gustafsson/Shutterstock

Foto: TT

Annons