Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borgs beteende ifrågasätts - tillsagd av stjärnan: "Det är trist"

21 sep, 2022, 14:00 
AvIbraheem Alsalman

Hårda ord från en världsstjärna.

Annons
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Tennisspelaren Roger Federer, 41, behöver knappast en presentation. Han har vunnit 20 grand slam-titlar och länge var han kungen av tennis. Men de senaste åren har han åkt på flera skador och hans senaste stora framträdanden var anrika Wimbledon förra året.

Förra veckan meddelade han att han avslutar den framgångsrika karriären. Nu är det slut. Laver Cup, som spelas i London nu i helgen, blir den schweiziske legendarens sista tävling på ATP-touren.

I en lång och öppen intervju berättar nu Federer om karriären och framtiden. Han berättar också om ögonblicket då han insåg att karriären var över.

– Efter förlusten mot Hubert Hurkacz i Wimbledon förra året insåg jag det. Efter den matchen sa jag till publiken att jag hoppas se dem igen nästa år. Där och då trodde jag på det. Men dagarna och veckorna som följde blev det bara värre och värre med knät och jag insåg att det inte skulle gå. Det var väldigt känslosamt när jag förstod att det var över, säger han, enligt Aftonbladet.

Annons

Legendarens uppmaning till Björn Borg

Roger Federer har länge haft Björn Borg som idol. Den svenske världsstjärnan i tennis stod för storartade prestationer, trots att han avslutade karriären blott 25 år gammal. Borg gav sig in i affärslivet innan han gjorde comeback till sporten.

Federer menar att han inte kommer göra som Björn Borg och lämna tennisen helt. På ett eller ett annat sätt kommer Federer att vara involverad.

– Jag vill inte att fansen ska tro att jag försvinner helt. Jag har alltid tyckt att det varit sorgligt när superstjärnor slutar och sedan ser man dem aldrig mer. Jag sa det till Björn Borg också, han dök inte upp på Wimbledon på 25 år efter han slutade. Alla gör som de själva vill, men jag tycker det är trist för fansens skull. Sådan är inte jag. Jag älskar den här sporten för mycket för att lämna den helt, säger Roger Federer.

Annons