Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Borgs ovanliga beteende med sonen Leo avslöjat: "Vill inte"

02 okt, 2023, 15:30 
Louise Wibergh Lenti
Björn Borg, Leo Borg

Leo Borg går i pappas fotspår men Björn håller sitt avstånd – varför?

Annons
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Björn Borg är världsstjärnan som inte behöver någon vidare introduktion. Hans prestationer inom tennisen har bland annat gett honom pris som "Bästa svenska idrottare under hela 1900-talet" under Idrottsgalan år 2000 och han ses som en levande ikon.

Idag lever han livet som lycklig pensionär tillsammans med frun Patricia och växelbor i sin lyxiga lägenhet i Stockholm och i huset i soliga Kap Verde. Tenniskarriären har han lämnat över till sonen Leo Borg.

Magnus Norman: ”Det kan inte vara lätt att heta Borg”

Det är ingen hemlighet att det just nu råder stora motgångar inom svensk tennis med dopningsöverträdelser och avstängningar för spelfusk. I en intervju med Expressen pratar tennisspelaren och coachen Magnus Norman (gift med Pernillas bästis Jessica Wahlgren) om framtiden för svensk tennis.

Magnus vill skifta fokus från det negativa och lyfta de ljuspunkterna han ser – och där är 20-åringen Leo Borg ett starkt namn som tagit stora kliv det senaste året.

Annons

– Han är orädd, och sen så tycker jag att hanterar sitt efternamn väldigt bra. Det kan inte vara så lätt att heta Borg. Men det tycker jag han och hans föräldrar har hanterat väldigt bra, säger Magnus Norman.

Björn Borg, Leo Borg
Leo Borg går i pappas fotspår.

Björn Borg håller sig i bakgrunden

Björn Borg och Patricia har från start stöttat sonen Leo i hans spelande och rest världen över för att närvara vid matcher. Däremot är det sällan Björn står längst fram och hejar. Magnus Norman förklarar:

– Från ett perspektiv utifrån har Björn Borg hållit sig i bakgrunden. Jag vet att Björn inte vill stå i centrum. När Leo har spelat i Båstad så har Björn inte kommit för att han inte vill att uppmärksamhet ska hamna på honom. Som betraktare utifrån känns det väldigt sunt. Det känns inte som han spelar med någon press.

Det finns en stöttande pappa i kulisserna med andra ord, men framme i strålkastarljuset får Leo skriva sin egna historia.

Leo Borg är just nu rankad 362:a i världen och har som mål att nå topp 50.

Foto: TT

Annons