Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Hellberg i bråk med Ingvar Oldsbergs son: "Det är så dumt"

25 maj, 2023, 17:00 
Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg och Staffan Oldsberg
Björn Hellberg slår tillbaka mot Staffan Oldsberg.
Annons

Björn Hellberg är en mångsysslare i grunden – men för den breda allmänheten är han framför allt förknippad med På spåret. Han vann tävlingen fyra år i rad innan SVT fick nog och anlitade honom som domare. I den rollen bildade han ett sällsynt sammansvetsat radarpar med Ingvar Oldsberg.

Men är han sugen på en comeback i På spåret. Svaret från 78-åringen är svårt att misstolka.

– Nej, nej. Jag har ägnat mig så mycket åt frågesport i mina dar. Jag var ju till och med och skrev frågor åt Lennart Hyland i Gomorron Sverige. Jag säger konsekvent nej varje gång jag får en förfrågning numera. Jag är mätt på det, säger Björn.

Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 årBrand logo
Ingvar Oldsberg har gått bort – blev 76 år

Björn Hellberg om sin relation med Ingvar Oldsberg

Björn Hellberg och Ingvar Oldsberg och Staffan Oldsberg
Björns relation med Ingvar blev mer komplicerad på slutet.

Däremot tittar han fortfarande på programmet. Han är väldigt nöjd med det nya programledarparet: Kristian Luuk och Fredrik Lindström.

Annons

– Jag har inte missat mer än något avsnitt. Jag är glad att programmet lever vidare. Luuk och Lindström förvaltar arvet bra. De har sin egen stil, men grundkonceptet lever kvar och det förvaltar de med pietet, säger Björn.

Det har nu gått knappt ett och ett halvt år sedan Ingvar avled. Sorgen är fortfarande färsk för Björns del.

– Det är förfärligt. Sedan lindrades chocken en del av att jag visste att han var sjuk. Det kom inte som någon överraskning. Men jag och Ingvar, vi jobbade ju från 1972-73 i olika projekt, fram till att han dog. Han var alltid väldigt kul. Alltid oförutsägbar, alltid snabb i tanken, säger Björn.

I samband med Ingvars begravning gick hans son Staffan ut i pressen och hävdade att det hade uppstått en konflikt mellan hans pappa och Björn några år före Ingvars frånfälle.

– ”På Spåret” som var pappas programidé blev i TV4:s program ”Sveriges Bästa”, där Gry Forssell var programledare, utsett till det bästa underhållningsprogrammet genom tiderna. Pappa blev inte inbjuden eftersom det då var en konflikt mellan honom och TV4. Men Björn Hellberg bjöds in och tog emot priset, sa Staffan till GT.

Björn Hellberg slår tillbaka mot Staffan Oldsberg

Men Björn köper inte alls att det fanns en konflikt mellan honom och Ingvar. Han tycker att Staffan ger helt fel bild.

– Det är så dumt att jag inte ens vet vad jag ska säga. Ingvar blev väl stött, men det var aldrig någon fnurra på tråden mellan oss. För min del bestod vänskapen in i det sista, säger Björn.

För det låter i alla fall inte på dig som att du betraktar Ingvar med något annat än värme?

– Nej, nej, verkligen inte.

Annons