Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Björn Hellberg och hustrun Inger bryter upp efter 44 år: "Väldigt dramatiskt"

24 maj, 2023, 17:00 
Björn Hellberg och frun Inger

Björn Hellberg och hustrun har fattat ett svårt men oundvikligt beslut.

Annons

När Svensk Dam når Björn Hellberg är han på strålande humör. Hans senaste deckare, Den ultimata stölden, har precis släppts. Det är den 27:e boken med kommissarie Sten Wall i huvudrollen.

– Än så länge rinner det till med idéerna. När det gäller deckare måste man ju plocka fram sin diaboliska sida. Men jag är ju inte en sådan som ägnar mig åt det allra mest fruktansvärda råa och realistiska. Jag lämnar sådant åt fantasin, säger Björn.

5 skandaler i "På spåret"!Brand logo
5 skandaler i "På spåret"!

Björn Hellberg och frun Inger har fattat ett beslut

Björn Hellberg
Björn och Inger har varit gifta sedan 1979.

Men det största som händer i tv-legendarens liv just nu är faktiskt inte av litterär natur. Han ska vara med om något riktigt omstörtande på privatplanet.

Annons

– Vi håller på att flytta, jag och Inger, min fru (hon och Björn är gifta sedan 44 år tillbaka, reds. anm) . Jag har ju bott i det här huset sedan 1948, så det blir en väldigt dramatisk omställning. Men vi ska bara flytta 300 meter, jag skulle aldrig kunna lämna Laholm, säger Björn.

Björn ska flytta till ett före detta spannmålsmagasin som ligger vid Stortorget i Laholm.

– Det är så centralt man kan komma. Och för mig personligen har huset en speciell historia, för det byggdes 1877. Och det var då Wimbledon drog igång, exakt det året. Det kanske är underligt att se den typen av kopplingar, men så funkar jag. Det gör att flytten känns lite lättare att tänka sig, säger Björn.

Björn och Inger väljer att lämna sitt kära gamla hus för att det börjar kännas betungande med ett så stor fastighet.

– Inger fick ju en stroke för några år sedan. Därför har vi sett till att få bottenvåningen på det nya stället, för att hon ska slippa gå i trappor, säger Björn.

Annons

"Ska vara med i tv igen"

På grund av flytten kommer Björn att tvingas bryta med en väldigt viktig tradition.

– Jag har ju varit på varenda Wimbledon i 53 år i följd, utom under pandemin och 1966, när jag var frilansjournalist i Australien. Men flytten tar för mycket tid, säger Björn.

I övrigt har Björn tagit ett kliv tillbaka och valt att fokusera på familj och skrivande.

– Jag är väldigt restriktiv med tv-uppdrag, jag tackar nej till det allra mesta. Men jag har en grej på gång som jag inte får prata mer om. Ett program jag ska vara med i. Och nej, det är inte På spåret!

Annons