Björn Natthiko Lindeblads sorg – gäst på sin egen begravningsfest

Björn Natthiko Lindeblads sorg – gäst på sin egen begravningsfest

Björn Natthiko Lindeblad har berört otaliga människor med sin historia, men nu var det dags för honom att ta farväl.

5 Kändisar du inte skulle tro är lika gamla
Slå på ljud

Björn Natthiko Lindeblad är näringslivschefen som gav upp allt och blev buddhistisk munk, för att många år senare återvända till samhället och berätta om sina upplevelser i en bok. Jag kan ha fel har hyllats stort och ska bland annat översättas till engelska.

Men för Björn är resan snart slut. Han är svårt sjuk i ALS och i Nyhetsmorgon berättar han att han börjar inse att det inte är särskilt långt kvar.

– Jag tänkte på hur en begravning skulle kunna se ut och så tänkte jag att vad tråkigt med en begravning där jag inte är med. Jag vill ju ha en fest. Den övergripande känslan är trots allt att jag haft ett fantastiskt liv. Så mycket jag har fått vara med om, säger Björn i Nyhetsmorgon.

Björn Natthiko Lindeblad tar farväl

I Nyhetsmorgon frågar Jenny Strömstedt om han lärt sig något nytt den sista tiden.

Björn Natthiko Lindeblad skrev boken “Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk”. När den kom ut visste han att han led av ALS.

Claudio Bresciani/TT

– Det är svårt att prata om utan att låta sorglig men det är som att varje ögonblick är ett farväl nu. Det ger mig både mening och skönhet. Jag är nästan förvånad att det inte är mer sorgligt för jag känner mig så tacksam, jag har fått så mycket, säger Björn.

Men en fest skulle det bli! Under lördagskvällen samlades Björn tillsammans med sina nära och kära och de höll en sjudundrades fest i hans ära, en kombinerad 60-årsfest och avskedsfest.

Flera kändisar var på plats, så som Anne Lundberg och Stina Wollter, som alla berörts av Björns ord och visdomar.

”Tack för ett hejdundrande kalas kära Björn! Så många skratt, så mycket känslor och inte minst så mycket kärlek, En fest jag aldrig, aldrig kommer att glömma. Tack, förlåt…” skriver Anne Lundberg på Instagram efter kalaset.

”Tack Björn för ett födelsedagskalas som skapade en gigantisk samhörighet, ja- en slags stor relation med märkliga vidunderliga trådar som svirvlar hit och dit. Du fick mig att känna mig lika älskad som du är. Märkligt? Eller kanske inte.” skriver Stina Wollter.