Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Björn Ranelid plötsligt utkastad ur SVT-sändningen – avbruten framför alla

14 mar, 2023, 21:15 

Björn Ranelid blev avbruten och utkastad i direktsändning.

Annons
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom årenBrand logo
7 oväntade händelser i "Sommar i P1" genom åren

Björn Ranelid, 73, är inte bara en framgångsrik författare utan har även synts i ett flertal stora tv-program så som Stjärnorna på slottet, På spåret, Let's Dance och Melodifestivalen.

Sedan 1979 är han gift med Margareta Nilsson och tillsammans har de fyra barn. Paret bor sedan flera år tillbaka i en lägenhet på Södermalm i Stockholm.

På tisdagskvällen gästade författaren SVT:s Aktuellt för att diskutera det språkbråk som just nu pågår, angående att införa ordet "dom" i svenska språket, istället för "de" och "dem".

Annons
Björn Ranelid och hans fru Margareta på Albert Bonniers förlag och Wahlström & Widstrands traditionsenliga förlagsfest på Nedre Manilla på tisdagen
Björn Ranelid och hustrun Margareta.

Björn Ranelid plötsligt utkastad ur SVT-sändningen – skedde framför alla

I programmet får Lena Lind Palicki, chef på Språkrådet, och författaren Björn Ranelid, som var med på länk, debattera kring huruvida vi bör byta ut "de" och "dem" mot "dom".

Medan Lena tycker att det krävs en förändring av språket av olika anledningar är Björn starkt emot att vi ska börja skriva "dom".

Efter en hektisk debatt blev Björn plötsligt avbruten av programledaren Cecilia Gralde.

Annons
Björn Ranelid blev utkastad ur sändningen.

– Tycker du..., hann Björn få ur sig innan det var dags för nästa segment och man stängde ner länken med honom och ljudet och bilden försvann.

– Vet du vad, tiden är ute Björn Ranelid, det är spännande att lyssna på er men nu är det dags för vädret!, sa Cecilia Gralde då och lämnade över.

Programmet sändes klockan 21.00 i SVT2 och går att se på SVT Play.

Annons