Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Björn Skifs gemensamma beslut med hustrun Pernilla – efter alla bråk

16 jun, 2024, 11:00 
Björn Skifs och Pernilla Skifs
Karin Törnblom/TT
Björn Skifs och Pernilla har fattat ett gemensamt beslut.
Annons

Björn Skifs och hustrun Pernilla har varit tillsammans i 37 år. Deras äktenskap har dock varit mer än en kärleksrelation. De har också samarbetat professionellt vid flertalet tillfällen.

– Pernilla är inte bara min älskade hustru, min älskarinna och arbetspartner – hon är också min bästa vän, säger Björn i en intervju med Hemmets journal.

Björn Skifs kärlekshyllning till 18 år yngre hustrun: ”Mitt allt”Brand logo
Björn Skifs kärlekshyllning till 18 år yngre hustrun: ”Mitt allt”

– Vi har inga trick. Men jag tror att vi har gjort rätt och inte så mycket fel. Dessutom låter vi varandra prata till punkt. Vi lyssnar färdigt på varandra, helt enkelt. Sedan har vi samma humor. Det är ett tungt vägande skäl, tror jag faktiskt.

Annons

Björn Skifs i bråk – hustrun inblandad

Björn Skifs och hustrun Pernilla
Karin Törnblom/TT

Björns lojalitet gentemot Pernilla sattes på prov 2013. Då skulle Björn och radarpartnern Bengt Palmers sätta upp succémusikalen Spök, favoriten från 1981, på nytt. Loa Falkman och Måns Zelmerlöw togs in för att spela huvudrollerna och Pernilla skulle regissera. Men produktionen präglades av slitningar och Loa och Måns började kräva att Pernilla byttes ut.

Påhoppet på Björn Skifs fru: "Värdelös kärring"

Loa skrev till och med ett brev till Björn.

Annons

"Han vädjade till mig att jag skulle förstå varför han agerat som han gjorde, eftersom jag innerst inne borde inse vilken usel regissör och värdelös kärring jag i själva verket var gift med", skriver Björn i sina memoarer Mitt liv som scengångare.

"Jag behöver kanske knappast tillägga att vår vänskap idag är ett minne blott."

Både Pernilla och Björn blev djupt nedstämda av upplevelsen. Men så fick de ett gemensamt råd från en vän – och beslutade sig för att gå vidare.

– Han sa: ”Jag ser att du inte mår bra. Jag vet vad du ska göra. Ut och gigga. Sätt ihop en show, en vanlig show.” Det blev en sommarturné med kort varsel och det vände. Jag började tänka på något annat och kände glädje, säger Björn.

Annons