Björn Skifs stora skräck – kan bli döv

23 aug, 2021, 20:08 
AvIndra Nordemar

Musiklegendaren Björn Skifs har drabbats av ett enormt bakslag. Nu berättar han om beskedet som skakar om hela hans vardag – och karriär.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

Artisten Björn Skifs har levererat hitlåtar på löpande band sedan 60-talet. Med tidlösa låtar som "Hooked on a feeling" och "Michelangelo" har han kommit att bli en av Sveriges största musikprofiler.

Men som för många andra i branschen har den senaste tiden präglats av isolering och en tajtare inkomst än vanligt. Det är dock inte det största bakslaget för musikern, som drabbats av ett hälsotillstånd som kan sätta hela hans karriär på spel...

Björn Skifs om den stora skräcken: "Ska jag bli döv nu?"

I en intervju med Aftonbladet berättar Björn om hörseln som bara blir sämre och sämre.

– Jag vill gärna slå ett slag för faran med hög volym. Jag har själv utsatt mig för eländet i alla år vilket gör att jag måste ha hörapparater nu. Jag har dessutom tinnitus. Unga människor måste tänka på det där, annars kommer vi få en hörselskadad generation. Många tar inte heller tag i det, men att ha hörapparat är inte mer pinsamt än att ha glasögon.

Annons

Att hörseln är det viktigaste sinnet för en som jobbar med musik säger sig självt. Björns oro inför framtiden växer sig därför starkare för varje dag.

– Skräcken har alltid varit att bli döv. Men det smög sig på så omärkligt, det var inte förrän jag kollade hörseln i samband med en annan undersökning som det upptäcktes. Ska jag bli döv nu? Jag tyckte ju inte att det var någon fara. Men när jag sedan fick testa hörapparater och tog en promenad till bilen hörde jag plötsligt knastret av grus. Det hade jag inte hört förut så det var bara att resignera. Allt blev plötsligt färgfilm.

Björn Skifs osäkra framtid – gör sitt yttersta för hörseln

Risken finns att Björns hörsel försvinner helt, och med all säkerhet kommer dessvärre läget att försämras.

– Ja, så är det tydligen och det märker jag. Därför har jag hörapparaterna varje vaken stund. Det gäller att stimulera hörselnerverna så mycket som möjligt. Gör man inte det är det precis som en arm man inte använder, då lägger den ner, säger han till Aftonbladet.

Annons

Vi håller tummarna för Björn och hoppas på att vi får njuta av ny ljuvlig musik från artisten i framtiden!

Foto: TT

Annons
Innehåller annonslänkar