Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus avslöjar tragiska sanningen om relationen med Agnetha Fältskog

06 nov, 2021, 15:40 

Björn Ulvaeus berättar om hur det egentligen var att skiljas från Agnetha Fältskog.

Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Lördagen den 5 november skedde äntligen det som så många har väntat på, ett återförenat Abba släpper ett nytt album, det första på nästan exakt 40 år.

Björn Ulvaeus och Benny Andersson gav sig in i studion tillsammans med Agnetha Fältskog och Anni-Frid Lyngstad för att få Abba att återuppstå igen. För Björnvar det en speciell känsla att jobba tillsammans med Agnetha, som han skiljdes från 1980, berättar han i en intervju med Expressen.

– Det kändes enormt mycket. Jag älskar att höra henne sjunga det som jag har skrivit. Det har jag alltid gjort. Men här finns det ju ett djup alltså: ”I can be that woman” är det en låt som heter. Den är sorglig, fast den har ett upbeat slut, där hon tolkar och gör den här rollfiguren så levande.

En av låtarna, Keep an eye on Dan, handlar om deras erfarenheter av att leva som skilda men ha barn tillsammans. Låten handlar om stunden då ena föräldern tvingas lämna sitt barn över helgen.

Annons

– Men att man fortfarande har känslor för den som man lämnar barnet hos, och hur uppslitande det är om barnet är det enda man har kvar av det där förhållandet, och så lämnar man och åker i väg. Den situationen har så många varit i, och det kan vara så uppslitande. Speciellt första gångerna man gör det. Det har ju jag varit med om, och många andra, berättar Björn.

– Och så vinkar barnet lite förstrött, för barnet är så inställt på det andra, och man får inget riktigt adjö. Som barn gör. Det var det jag ville undersöka, fortsätter han.

Annons