Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så ser Björn Ulvaeus döttrar ut idag – du kommer inte att tro dina ögon

15 aug, 2021, 12:00 
Lars Johansson
Så ser Björn Ulvaeus döttrar ut idag
När Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog skildes mötte han snabbt åter kärleken.
Tillsammans med nya hustrun Lena har ABBA-legendaren fått två döttrar.
Så ser Emma, 39, och Anna, 35, ut idag.
Annons
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!Brand logo
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!

Björn Ulvaeus, 75, är en av världens mest legendariska popmusiker.

1974 vann han och hans ABBA Eurovision song contest med "Waterloo", och resten är som det brukar heta historia. Tillsammans med Benny Andersson, 73, Anni-Frid Lyngstad, 74, och Agnetha Fältskog, 70, radade han upp världshits och idag räknas kvartetten som en av de absolut mest framgångsrika någonsin.

Men efter stora turnéer, listettor, otaliga rubriker och miljardinkomster var sagan om ABBA plötsligt all. Och det var inte bara gruppen som splittrades. Benny Anderssons och Anni-Frid Lyngstads kärlekssaga tog slut, precis som Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs.

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog när det begav sig. Idag är han gift med Lena och tillsammans har de barnen Emma Ulvaeus och Anna Hydbom Ulvaeus.

Björn Ulvaeus mötte hustrun Lena bara veckor efter uppbrottet

Efter åtta år som gifta, 1979, skilde sig de sistnämnda, innan dess hade de hunnit få två barn ihop, Linda Ulvaeus född 1973, och Peter Christian Ulvaeus, född 1977.

Annons

– Det var inte så att någon av oss blev väldigt ledsen. Det var ett misslyckande, visst, och det blir man ju ledsen över, men vi insåg båda två att det var lika bra att vi gick skilda vägar. Vi hade växt ifrån varandra, som man gärna gör när man gifter sig ung, har Björn Ulvaeus berättat för DN.

Bara veckor efter att uppbrottet var ett faktum slog amors pilar ner igen. På nyårsafton gick Björn Ulvaeus på fest – och där stod Lena Källersjö, idag Ulvaeus.

De har varit ett par sedan dess och gifta i fyra decennier.

– Vi blev verkligen blixtkära. Så konstigt att man är ungkarl i en vecka och sedan bara trillar dit direkt. Men det måste ju ha varit rätt eftersom vi fortfarande är lyckligt gifta efter så många år, har Björn Ulvaeus berättat för DN.

Paret har fått två barn tillsammans. Emma Ulvaeus kom 1982 och Anna Hydbom Ulvaeus såg dagens ljus 1986.

Det har inte blivit några popkarriärer för döttrarna. Däremot har de landat i närbelägna kulturella härader.

Lena Ulvaeus och dottern Emma på röda mattan i samband med premiären av "Mamma Mia!", bara en av Björn Ulvaeus många många succéer.

Emma Ulvaeus jobbar inom bokbranschen

2018 började Emma Ulvaeus jobba för kreddiga bokförlaget Mondial. De har bland annat givit ut succéer som Johanna Bäckström Lernebys "Familjen" och Diamant Salihus "Tills alla dör".

Annons

– Det blir en ganska fri tjänst. På ett mindre förlag får man rycka in där det behövs, vilket ofta är lite överallt, berättade Emma Ulvaeus för Boktugg.

Hon följde sedan upp med att avslöja vad hon själv helst läser:

– Jag älskar egentligen alla genrer, det beror på vad jag är på för humör. Men om jag måste välja får det bli en riktigt bra roman. Lena Andersson är en favorit.

Minstingen i familjen Ulvaeus – Anna – har under mer än ett decennium varit engagerad i Visfestivalen i Västervik där hon ingår i bolagsstyrelsen, samt är artistansvarig för evenemanget.

Sedan tre år tillbaka arbetar hon även med pappa Björns hjärteprojekt i smålandsstaden, Slottsholmen. Detta efter ett initiativ från hans sida.

Anna Hydbom Ulvaeus

Anna Ulvaeus driver pappa Björn Ulvaeus hjärteprojekt

Björn Ulvaeus frågade helt enkelt dottern och hennes make, Calle Hydbom Ulvaeus, om de kunde tänka sig bli konceptansvariga för hans vision för bostäder och evenemang.

Annons

– Det roliga var att Calle och jag själva hade tänkt i de här banorna, att vi skulle kunna arbeta med att förverkliga pappas vision för den här platsen. Vi resonerade kring hur vi skulle lägga fram förslaget när pappa förekom oss, berättade Anna Hydbom Ulvaeus då för Vimmerby Tidning och fortsatte:

– Vi kommer att arbeta med själva konceptet som går ut på att åstadkomma en varm och välkomnande miljö. Slottsholmen ska vara en plats dit alla är välkomna, en mötesplats för Västerviksbor och turister. Vi ska finslipa och justera verksamheten på de områden där det behövs. Min och Calles uppgift blir att se till att alla som jobbar med Slottsholmen strävar mot samma mål, med samma fokus.

– Drömmen är att det här blir en mötesplats för människor, med återkommande stamgäster. Det ska vara liv och rörelse här. Jag är inställd på att det tar tid att etablera sig. Min önskan är att vi ska kunna utnyttja de generösa ytorna på flera sätt, bland annat för konferensverksamhet men också för musikkvällar och liknande evenemang.

Annons

Men trots de enorma musikaliska framgångarna för Björn Ulvaeus, det faktum att han är lyckligt gift sedan lång tid tillbaka och att döttrarna gör bra ifrån sig finns där en stor oro hos den så privilegierade multikonstnären.

2003 konstaterades det att hustrun Lena lider av slumrande leukemi. En sjukdom läkarna inte kan konstatera exakt när den slår till. Det kan röra sig om månader, eller om många många år.

– Det är förskräckligt. Vi lever med sjukdomen, jag tänker på den varje dag. Och att man inte kan göra något åt det, har Björn Ulvaeus sagt till Expressen.

Lena Ulvaeus själv har valt inställning till den bittra sanningen. Att fortsätta kämpa.

– Jag har inget val. Jag kan rulla runt och gallskrika, det hjälper inte ett dugg.

Annons