Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Björn Ulvaeus fick tråkigt besked mitt i sändning: "Är förkrossad"

11 jul, 2024, 14:00 
Björn Ulvaeus
TT
Björn Ulvaeus fick ett tråkigt besked mitt under en tv-sändning.
Annons

Björn Ulvaeus är inte bara en ikon i Sverige. Som mannen bakom några av pophistoriens mest oförglömliga rader har han en ojämförlig status i många länder – däribland Storbritannien.

Abba, där även Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog ingick, älskas fortfarande av många britter. Därför blev nog många glada när Björn plötsligt dök upp på engelsk mark, för att kolla på lite tennis av absolut världsklass.

SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!Brand logo
SE FILMEN: Här återförenas ABBA på Kungliga slottet!

Björn Ulvaeus på plats under Wimbledon

Björn Ulvaeus
Björn tillsammans med kärleken Christina Sas.NEIL HALL

Just nu pågår nämligen sportens allra mest klassiska tävling, Wimbledon. Björn syntes på läktaren i The Royal Box, en speciell VIP-sektion av arenan dit bara kändisar får inbjudan. Utöver Björn satt där även drottning Camilla, skådespelaren Keira Knightley och fotbollslegendaren Graeme Souness.

Annons

Det här sändes i tv, självfallet, och vakna tittare kunde peka ut Björn och de andra stornamnen när de skymtade förbi i rutan.

Men Björn var också med om ett riktigt bakslag. En av matcherna som det pratats om mest på förhand var kvartsfinalen mellan världstvåan Novak Djokovic och Australiens stora hopp Alex de Minaur.

Beskedet till Björn Ulvaeus: "Jag är förkrossad"

Men så kom ett hälsobesked som skakade om hela arenan: 25-årige Alex har drabbats av en höftskada. Han tvingades lämna walkover till kvartsfinalen, vilket innebar att Novak gick direkt till semifinal utan att behöva slå en enda forehand.

– Jag är förkrossad över att behöva dra mig ur, säger Alex enligt den internationella nyhetsbyrån AP.

– Det är ingen hemlighet att det här skulle vara den största matchen i min karriär hittills. Jag ville göra allt för att fortsätta spela. Men minsta grej skulle kunna förlänga rehabiliteringstiden från tre-sex veckor till fyra månader.

Novak, som har vunnit Wimbledon hela sju gånger, ska nu möta italienaren Lorenzo Musetti på fredag.

Annons