Björn Ulvaeus i stort pengabråk – kräver 820 000 kronor

Karin Törnblom/TT
Konflikten har hittills varit en utdragen och dyr historia för artisten.
Slå på ljud

Abba-stjärnan Björn Ulvaeus bor sedan många år tillbaka ute på en egen halvö på Djursholm i Stockholm. Där trivs han som handen i handsken och genom åren har han mer eller mindre levt ett problemfritt liv i bostaden.

Men en dag i februari 2018 stod han plötsligt utan el och vatten, och enligt artisten själv berodde det på ett misstag av företaget Peab.

– Det ordnade sig till slut. Men de är ovilliga att erkänna, sa Björn då till Expressen.

Han menar att de under ett jobb råkat gräva av en ledning i närheten av hans hem och krävde företaget på 820 549 kronor plus ränta i skadestånd, men det gick inte Peab med på och det hela gick till rättegång.

Den 30 september, kom domen – Björn Ulvaeus får inga pengar, utan måste i stället betala företaget för rättegångskostnader som uppgår till 324 239 kronor.

I domen står det:

”Sammanfattningsvis gör domstolen följande bedömningar. Som redovisats ovan har det i målet framkommit omständigheter och bevisning som talar för Björn Ulvaeus talan i målet, men Peab har pekat på en rad brister, möjliga alternativa skadeorsaker och även åberopat bevisning för sin ståndpunkt”

Nu överklagas domen och begäran om orginalsumman på 820 549 kronor kvarstår.

”Eftersom domstolen dömt utifrån att vi inte lyckats bevisa att skadan inte beror på annat än Peabs arbete är domen fel och i strid med svensk rättsordning. Ingen kan bevisa det som inte hänt.” skriver Björn Ulvaeus advokat P-G Jönsson i ett mail enligt Expressen.