Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus indragen i storbråk - avslöjas mitt under Abba-succén

14 jun, 2022, 18:00 
AvSimon Holm Stålhand

Björn Ulvaeus har valt att inte kommentera uppgifterna.

Annons
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Bert Karlsson, 76, har haft många strängar på sin lyra där han varit aktiv inom ett flertal olika branscher. Han var med och startade upp Skara sommarland och numera driver han flera asylboenden. Han var också med och skapade succéprogrammet "Fame factory". Men frågan är om han kanske mest är känd som den personen som upptäckte artister så som Vikingarna, Lena Philipsson och Carola.

Bert Karlsson
Bert Karlsson.

När Bert Karlsson gästade podcasten, Nemo möter en vän så avslöjar han även ett tidigare storbråk – med Abba.

Björn vill inte kommentera

Det hittills okända bråket tog plats när när Abba-medlemmarna, Björn Ulvaeus och Benny Andersson hamnade i en konflikt med den tidigare managern, Stikkan Andersson. Grunden till konflikten är att Stikkan Andersson vägrade sälja Abbas låtar till bandet själva.

Abba
Abba hamnade i storbråk.

Då kontaktades Bert Karlsson av just Stikkan Andersson och ville att Bert skulle hitta en köpare.

Då brann det till för Björn Ulvaeus.

Annons

Det berättar Bert Karlsson i det senaste poddavsnittet av ”Nemo möter en vän”.

– På något sätt blev vi osams när jag tog över Abba-katalogen i två år. Stikkan ville inte sälja till dem, utan han överlät hela katalogen till mig, han ville att jag skulle se om det gick att sälja den, säger Bert Karlsson i poddavsnittet och fortsätter:

– Då blev de sura även på mig och det tycker jag är lite synd för jag tycker att de har gjort en så fantastisk resa, säger Bert Karlsson och tillägger att han gärna skulle vilja prata med Björn Ulvaeus om detta.

Enligt Expressen så ska Björn Ulvaeus manager på Mono Musik, Görel Hanser vara informerad av Bert Karlssons uttalande och att Björn Ulvaeus inte vill kommentera uppgifterna.

Annons