Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus kärlekslycka med Christina – delar speciella stunden!

31 maj, 2024, 11:48 
Björn Ulvaeus dyker upp med nya kärleken Christina Sas.
Annons
Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottetBrand logo
Kungen & Silvia hedrar ABBA – se historiska filmen från slottet

För två år sedan beslutade riksdagen att de fyra svenska kungliga riddarordnarna skulle kunna delas ut till svenska medborgare igen, efter att Ordensreformen stoppade den möjligheten 1975.

”Regeringen fattade därefter i december 2022 beslut om en ny förordning om Sveriges främsta utmärkelser för förtjänstfulla insatser”, skriver kungahuset på sin hemsida.

Björn dyker upp med stora kärleken

Några som får äran att ta emot varsin Vasaorden från kungen är ABBA. Under fredagen återförenades de på Kungliga slottet för att ta del av den historiska utmärkelsen.

Annons

På bilder kunde man se hur de anslöt en och en. Björn Ulvaeus kom i sällskap med kärleken Christina Sas, redo att hyllas för sina framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv.

Björns stolta ögonblick

När ceremonin är avklarad kan ABBA-medlemmarna kalla sig för ”kommendörer av första klassen”, och Christina Sas kan vara lite extra stolt över sin älskade Björn.

För Björn betyder det säkert väldigt mycket att ha henne på plats. Även om man ligger bakom hitlåtar som ”Money, money, money” och ”Dancing queen” är det ju en väldigt stor händelse.

Annons

Räkna med att de kommer fira ordentligt när allt är klart, när Björn och resten av ABBA-gänget kan stoltsera med varsin Vasaorden!

Björn Ulvaeus och Christina Sas
Björn Ulvaeus ankommer till Stockholms slott för att ta emot Vasaorden av kung Carl Gustaf för mycket framstående insatser inom svenskt och internationellt musikliv.Henrik Montgomery/TT

Foto: TT, Svensk Damtidning/Helena Wiklund

Annons