Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus nya besked – i öppet bråk efter händelsen vid lyxhuset

02 mar, 2023, 19:00 

Björn Ulvaeus har fått ett nytt besked i den utdragna hustvisten.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
5 saker du inte visste om Björn UlvaeusBrand logo
5 saker du inte visste om Björn Ulvaeus

För nästan exakt ett år sedan meddelade Abba-stjärnan Björn Ulvaeus, 77, att han och hustrun Lena bestämt sig för att gå skilda vägar – efter 41 år ihop.

”Vi förblir nära och goda vänner och kommer att fortsätta att fira våra barnbarns födelsedagar och andra familjehögtider tillsammans”, skrev de då i ett gemensamt uttalande.

Under sommaren 2022 dök Björn upp med en ny kvinna, kärleken Christina Sas, på premiären av Pippi på Cirkus på Djurgården i Stockholm.

Annons

– Det här är min partner Christina. Vi har dejtat ett litet tag och jag kände att jag ville ta med henne på det här eventet. Så det här är första gången som vi typ går ut tillsammans, sa han då till Hänt.

Björn Ulvaeus, Christina Sas Vimmel på premiären av musikalen A Chorus Line på Kulturhuset Stadsteatern, Stockholm 2023
Björn Ulvaeus och nya flickvännen Christina Sas.

Björn Ulvaeus nya lyxlägenhet

I 30 år bodde Björn och Lena, tillsammans med barnen, i en lyxvilla på en ö i Djursholm utanför Stockholm.

Men efter skilsmässan kom de fram till att Lena skulle bo kvar och Björn köpte då istället en 252 kvadratmeter stor våning på Östermalm i Stockholm, värderad till över 43 miljoner kronor.

Annons

Björn Ulvaeus nya besked – i öppet bråk efter händelsen vid lyxhuset

På onsdagen rapporterade Expressen om att Björn nu har vunnit den tvist han haft med byggjätten Peab.

Det hela handlar om att Peab råkat förstöra en kabel som höll vattenledningen varm vid huset i Djursholm – något som Björn upptäckte och stämde företagen för 2018.

Han krävde 800 000 kronor i skadestånd för reparationskostnaderna, men efter en rättegång bedömde miljödomstolen istället att Björn skulle betala Peabs rättegångskostnader på 320 000 kronor.

Djursholmsvillan är värderad till 47,9 miljoner kronor.

Nu har dock mark- och miljööverdomstolen kommit fram till att Abba-stjärnan får 210 000 kronor i skadestånd, plus ränta från augusti 2018, och ska nu bara betala hälften av Peabs rättegångskostnader, skriver Expressen.

Björn kommer gå drygt 10 000 kronor plus.

Annons