Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskogs dotter har blivit 50 år gammal – så ser hon ut idag

29 jun, 2023, 21:06 

Linda Ulvaeus är dotter till två av landets kändaste människor. Såhär ser hon ut – och det gör hon idag!

Annons

ABBA var inte bara en framgångssaga, den innefattade en del kärlekssagor också. Som den när Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog fattade tyckte för varandra och bildade familj.

1973 födde de dottern Linda, och hela Sveriges blickar var på den lilla flickan.

Men vad gör hon idag? Och hur ser hon ut?

Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottetBrand logo
Björn Ulvaeus dilemma med Agnetha Fältskog – efter uppbrottet

Så friade Björn Ulvaeus till Agnetha Fältskog

– På något sätt kände jag: ”Wow, vad är det för något med den här rösten?” Man kan inte säga förälskad, men romantiskt berörd, av hennes röst blev jag.

Annons

Så sa Björn Ulvaeus om sitt första möte med Agnetha, som skedde via radion. Han hörde hennes låt och föll pladask. Kärleken skulle visa sig vara besvarad, Björn friade på ett flygplan påväg till Cypern och 1971 sa de "ja" till varandra.

Det var året innan ABBA skulle ta landet med storm. Kärleksparet blev nu kollegor, och skaffade dottern Linda, och sonen Christian. Men samtidigt som de blev superstjärnor, tog kärleken slut. 1979 gick de skilda vägar.

– Vi hade växt ifrån varandra, som man gärna gör när man gifter sig ung, har Björn sagt och berättat att det inte var särskilt dramatiskt.

Annons

Så ser Linda Ulvaeus ut idag

Så vad gör Linda idag? Hon fyllde 50 år i år, och även om hon valde ett liv i rampljuset som sina föräldrar är hon betydligt mer anonym. År 1981 släppte Agnetha julalbumet Nu tändas tusen juleljus ihop med sin då 8 åriga dotter, men sedan dess har hon bytt bana.

Linda är skådespelare, som bland annat synts i filmen Under solen (1998), Blå måndag (2001) och dubbat den svenska versionen av The Lego Movie (2014).

År 2011 skrev hon tre barnböcker om karaktären Leja Li, som lästes in av Suzanne Reuter.

Nu senast kunde vi se henne på den vita duken i filmen Quick, som släpptes 2019 och som är baserad på fallet om Thomas Quick.

Annars lever Linda ett väldigt anonymt och vanligt liv ihop med sin familj. Så kanske fick hon som hon äntligen hade önskat, och uttryckte i en intervju med Expressen 2009:

– Min största dröm när jag var liten var att få vara en helt normal människa, en person som inte alla hade förutfattade meningar om.

Annons
Linda Ulvaeus
Den senaste bilden på Linda i TT:s bildarkiv, från 2019 under premiären av Quick.
Linda Ulvaeus
Linda 2008.
Annons
Linda Ulvaeus
Linda som 25-åring. Visst är hon lik både mamma och pappa?

Foto: TT

Annons