Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus kärleksrelation gick i kras – sorgliga orden om uppbrottet

09 apr, 2024, 19:30 
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus verkade så lycklig – men bakom stängda dörrar pågick annat. Här är sanningen om kärleksuppbrottet.
Annons
Björn Ulvaeus och hustrun Lena skiljer sig – egna ordenBrand logo
Björn Ulvaeus och hustrun Lena skiljer sig – egna orden

1974 ställde sig ABBA på Eurovision-scenen i Brighton och blev världsberömda över en natt.

På det spåret har det fortsatt. I 50 år har ABBA fortsatt vara populära världen över, och deras privatliv har synats i sömmarna.

Ja, intresset för musikgruppen är av naturliga skäl stort. Och det säger sig självt att ett kärleksuppbrott kommer skapa rubriker...

Björn Ulvaeus ärliga ord om uppbrottet

ABBA är ständigt aktuella men i år är de i ropet på ett särskilt starkt sätt – det är ju 50-års jubileum för året de slog igenom.

Annons

Något som ledde till att musikgruppen hyllades på Cirkus i Stockholm förra helgen där kungaparet närvarade, och det är också anledningen till att ABBA är mer omskrivna än på länge.

Ja, ABBA-febern är total och med det kommer även flera gamla historier upp – som kärleksuppbrotten som skakade om. Och här kvalar såklart Björn och Agnetha Fältskog in.

Björn Ulvaeus kramar om Agnetha Fältskog
Björn Ulvaeus och Agnetha Fältskog samma år de gifte sig, 1971. Foto:Åke Cyrus

Bland andra Nyheter24 uppmärksammar den där perioden då Björn och Agnetha gick från gifta till skilda, och där Björn i efterhand erkänt att en fasad hölls utåt:

Annons

– Vi sa alltid till media att det var en lycklig skilsmässa. Men det var bara för att hålla masken utåt. Det finns inga lyckliga skilsmässor. De är smärtsamma, särskilt när barn är inblandade, sa Björn i dokumentären Super Trouper – 30 years of Abba.

Björn Ulvaeus nya kärlek

I samband med skilsmässan skrev Björn monsterhiten The Winner takes it all. Vid tillfället förnekade Björn att den skulle handlat om skilsmässan, enligt Daily Mail.

Men 33 år efter låtsläppet kom sanningen ändå fram. Sången handlade visst om uppbrottet, sa Agnetha då till You Magazine.

Annons

– Björn skrev den om oss efter att vårt äktenskap gick i kras. Det faktum att han skrev den precis när vi skilde oss är rörande faktiskt.

Men mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Björn har hunnit gifta sig och skilja sig en gång till, och är sedan i fjol tillsammans med danska Christina Sas.

Henne beskriver Björn som sin tredje stora kärlek i livet, och visst kan man se att de har något speciellt på de - förvisso relativt få - bilder som finns på de tillsammans. Christina föredrar ju att flyga under radarn...

Björn Ulvaeus och Christina Sas ler
Björn Ulvaeus med nya kärleken Christina Sas. Foto:Karin Törnblom/TT

Foto: TTAnnons