Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus tråkiga besked till svenska folket – misstankarna stämmer

21 mar, 2024, 08:25 
Björn Ulvaeus
Björn Ulvaeus har tyvärr bekräftat det vi alla misstänkt.
Annons

Abba-medlemmarna Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog är omvittnat medieskygga. De har trots allt fått sin beskärda del av uppmärksamhet under åren.

Men de flesta hade ändå hoppats att Björn och gänget skulle dyka upp på Cirkus i Stockholm den 6 april. Då ska SVT högtidlighålla att det har gått 50 år sedan Abba vann Eurovision Song Contest med den odödliga Waterloo. Ett än så länge hemligt ställ artister ska uppträda – och de backas upp av "ett 21-mannaband och en gigantisk kör", enligt ett pressmeddelande från SVT.

Se ABBA-medlemmarna då och nuBrand logo
Se ABBA-medlemmarna då och nu

– Abba:s vinst i Brighton förändrade hela världens syn på Sverige som musiknation, det blev startskottet för det svenska popundret. Sedan den dagen har vi exporterat otaliga internationella succéer. Inget känns mer självklart än att bjuda in alla tittare till en stor fest på Cirkus, med en hyllning till musiken och allt det fantastiska som varit och som är, säger Eva Beckman, programdirektör SVT.

Annons

Björn Ulvaeus och Abba bekräftar – dyker inte upp

Men själva huvudpersonerna kommer inte vara på plats. De har tillsammans valt att bojkotta evenemanget.

Abba
Vi hade så gärna velat se er där, gänget!

”Agnetha, Frida, Björn och Benny har gemensamt beslutat sig för att tacka nej till samtliga förfrågningar i samband med jubileet”, skriver Abbas manager Görel Hanser i ett mejl till TT.

Misstankarna fanns där hos SVT

Christina Hill, programchef för kultur, underhållning och livsstil på SVT, har tidigare erkänt att arrangörerna själva var osäkra på om Abba skulle dyka upp. Det fanns en misstanke om att Björn och resten skulle utebli.

– Det vet vi inte riktigt. Vi vill uppmärksamma och hylla dem. Och det sker ju förstås med deras goda minne och de vet om att vi gör det. De är väldigt varmt välkomna. Men formella inbjudningar har inte gått ut ännu, så vi får se, har Christina sagt.

Annons