Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Björn Ulvaeus tråkiga besked – väljer att säga som det är: "Går inte"

28 sep, 2023, 13:30 
AvGabriella Hall
Björn Ulvaeus tråkiga besked.

Om Stockholm var stort nog hade det sett annorlunda ut.

Annons

I lite mer än ett år har de fyra högteknologiska avbilderna av Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad framfört gruppens hits i London. På en specialbyggd scen inför en publik på 3 000 personer per show.

Sedan avatarshowen ”Abba voyage” hade premiär i början av sommaren förra året har 1,6 miljoner människor sett den. En riktig succé.

Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"Brand logo
Hör Benny spela nya Abba-låten "I still have faith in you"

På frågan om succén planeras komma till Stockholm blir Björn Ulvaeus svar en besvikelse för den som hoppades det var möjligt.

– Det går inte, Stockholm är för litet. Men måste etablera en stor publik under lång tid, och så måste man bygga den där arenan, säger han till DN.

Avatarshowen ”Abba voyage” premiär.
London! Men inte Stockholm. Men resten av världen!

Så ingen show för Sverige, men för världen väntar "Voyage":

– Nu pratar vi med Sidney, Melbourne, New York, Las Vegas och Japan. Vissa av de förhandlingarna är långt gångna. Det kommer bli av, säger Björn Ulvaeus.

Annons

”Mamma mia! The party” here Björn Ulvaeus go again

Avatarshowen skiljer sig från showen ”Mamma mia! The party” som Björn har tagit tillbaka till Stockholm för en sista vända. I alla fall enligt Ulvaeus själv.

– När jag går på ”Voyage” och lyssnar, är det en annan upplevelse, för det är en konsertsituation. Här är det skådespelare som kommer publiken nära, säger han.

Här som i ”Mamma mia! The party”, vars koncept går ut på att publiken bjuds på en grekisk middag samtidigt som showen pågår. Den spelades för första gången 2016 på Tyrol vid Gröna Lund i Stockholm för att sedan ta sig till Göteborg och London, för att nu återvända till Tyrol.

Showen har premiär i februari nästa år och till den kommer Björn bjuda sina barnbarn.

– Då får de med sig lite av vad morfar har gjort och gör, sedan får de själva väldigt kul, säger han till DN.

Foto: TT

Annons