Björn Ulvaeus tvingades från sitt hem – går till domstol

Björn Ulvaeus var plötsligt tvungen att flytta från sitt hem – mitt i vintern. Nu stämmer ABBA-stjärnan Peab på nästan en miljon kronor.

ABBA-sångaren och låtskrivaren Björn Ulvaeus har hamnat i en tvist med Peab, detta efter att de råkade gräva sönder en vattenledning som ledde till hans hus för ett och ett halvt år sedan, rapporterar Expressen.

Det var när de utförde ett arbete i Djursholm som Björn plötsligt stod utan vatten i huset, efter att de grävt sönder ledningen en bit bort från hans hus. Även en värmekabel ska ha kapats i samband med händelsen, och den lyckades de inte laga direkt, vilket skapade problem då det här skedde mitt i vintern.

Björn Ulvaeus kräver Peab på nästan en miljon kronor

Vatten- och avloppsledningen till Björn Ulvaeus bostad ska därför ha frusit, och han tvingades flytta ut på sitt landställe tills problemet var löst. På grund av det har artisten nu stämt Peab på 869 000 kronor, enligt en stämningsansökan som lämnats in till mark- och miljödomstolen.

– De grävde av en ledning ute vid vägen, det stämmer. Vi hade inget vatten och ingen el heller, men det ordnade sig till slut. Men de är ovilliga att erkänna, säger han till Expressen.

En glad och stolt Björn Ulvaeus i ett hav av premiärblommor!

En glad och stolt Björn Ulvaeus i ett hav av premiärblommor!

Lagt ut för reparationer och material

Han fick själv stå för att ersätta vattenledningsröret och elkabeln som kapats, såväl som för utredning, grävarbeten samt återställande av mark, framkommer det i stämningsansökan. Han har redan fått 40 000 kronor av företaget men då han från början lämnade in en stämningsansökan på 909 000 så kräver han nu Peab på de resterande pengarna.

– Jag har inte hört hur det kommer att bli. Det är inte avgjort än tror jag, det är en pågående tvist. Det har hållit på jättelänge, men det gör ju allt sådant där, säger Björn Ulvaeus.

– Till slut får jag förhoppningsvis rätt i rätten, men det får vi se.

Expressen har varit i kontakt med Peab, som inte vill kommentera ärendet.

Foto: TT