Björns kryptiska besked om ABBA – och återföreningen med Agnetha

Abba bildades 1972, men efter 10 år som aktiva valde de att lägga ner. Nu, efter 35 år, återförenas de igen.

PF1
ABBA bryter tystnaden. Efter 35 år återförenas den världskända popgruppen och släpper ny musik.
ABBA-stjärnornas verkliga relation i dag!
Slå på ljud

Det har gått hela 35 år sedan ABBA – Agnetha Fältskog, 71, Benny Andersson, 74, Björn Ulvaeus, 76, och Anni-Frid Lyngstad, 75, senast släppte musik. Men nu händer det äntligen igen.

I TV4:s "Nyhetsmorgon" bekräftar Björn Ulvaeus att den världskända popgruppen återförenats, och att ny musik kommer redan i år.

ABBA släpper nya låtar redan i år

Nyheten om att en ABBA-återförening var på gång kom redan 2018. Men fler detaljer än så har bandet hållit hemligt.

Och på det spåret fortsätter även Björn Ulvaeus som nyligen gästade "Nyhetsmorgon".

Enligt brittisk press ska den återförenade popgruppen redan ha spelat in fem låtar, vara två ska heta ”I still have faith in you” och ”Don't shut me down”.

– Var de har fått det i från, det vet jag inte, säger Björn Ulvaeus.

Anders Pihlbland, som intervjuar Björn i programmet, ställer frågan om ABBA nu har tillräckligt med material för att släppa ett helt album.

– Inga kommentarer, säger Ulvaeus och skrattar.

Paul Fearn

Benny Andersson har tidigare berättat om hur imponerad han är över hur Agnetha Fältskog och Anni-Frid "Frida" Lyngstad låter i de nya låtarna.

– Det är nåt som händer när det är Agnetha och Frida som sjunger. De sjunger lika bra, även om de förmodligen sjunkit någon tonart. Det är intressant, har han sagt till Expressen.

Från 70-tals musik till film

Abbas enorma framgångar runt 1970- och 1980-talet är välkända för de flesta. Med låtar som ”Dancing Queen, ”Waterloo” och ”Super Trouper” toppade de listor världen över. Men 1982 tog framgångssagan slut då bandet valde att lägga ner.

När samlingsalbumet "Gold" släpptes 1993, såldes över 30 miljoner exemplar, vilket blev ett kvitto på att kärleken för bandets musik ännu levde kvar. Dessutom har succéfilmerna "Mamma Mia" bidragit till ytterligare ökat intresse för den folkkära musikgruppen.