Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bluffen i Melodifestivalen avslöjad – sjunger inte själv: "Förödande"

16 feb, 2022, 11:00 
Tone Sekelius
Tone Sekelius får hård kritik efter en märklig upptäckt.
Annons
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom årenBrand logo
5 oförglömliga minnen från Melodifestivalen genom åren

Tone Sekelius är en av Sveriges största Youtube-stjärnor. Men nu kan hon även titulera sig som Melodifestivalen-stjärna.

Hon ställde upp med låten "My way". Den skrev hon tillsammans med Anders Wrethov, mannen bakom vinnarlåtarna ”Too late for love” med John Lundvik och ”Voices” med Tusse.

– Det känns bara som att jag kan förmedla låten som mitt riktiga jag och inte bara att jag vet meningen bakom den utan att... this is me, säger Tone Sekelius i en intervju med Expressen.

Tone Sekelius får hård kritik – fusket i Melodifestivalen

Men nu får Tone tuff kritik från sitt framträdande i den ofattbart populära sångtävlingen. GP:s musikkrönikör Jan Andersson menar att Tone fick alldeles för mycket hjälp av sina så kallade stödsångare.

Annons

"Förra året var det en andfådd Anton Ewald som fick rejält med rösthjälp av trygge stödsångaren Lars Säfsund, gömd bakom ett draperi, vilket blev uppenbart när Ewald glömde sjunga och sången ändå fortsatte. I år är det Tone Sekelius som fångas upp av samma skyddsnät", skriver Jan.

Jan beskriver en sekvens där Tone halkade till mitt under framträdandet och rörde sig bort från mikrofonen. Ändå fortsatte sången, tack vare att stödsångarna Lars Säfsund och Dea Norberg hjälpte till, gömda bakom kulisserna.

"För är det förödande"

Det såg inte bra ut, menar Jan.

"Kanske lider Tone Sekelius av den ”spänning i halsen” som hon pratade med Johan Lindqvist om i torsdagens GP, kanske behöver hon bara lite sångstöd, kanske är det helt okej? Men för mig är det förödande för hennes trovärdighet. För hur mycket stöd är det rimligt att plocka in? Märk väl att Dea Norberg och Lars Säfsund inte backar upp Tone Sekelius och lägger lite stämmor på det sätt som till exempel Samira Manners band gör för henne – de spöksjunger hela låten", skriver Jan.

Jan avslutar krönikan med en uppmaning: skicka Dea och Lars till Eurovision istället för någon av deltagarna!

Annons