Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bomben: Malin Baryard heter egentligen inte Malin Baryard

01 jun, 2023, 15:00 
Malin Baryard och Henrik Johnsson

Här är bomben som skakar om kändisvärlden: Malin Baryard heter egentligen inte Malin Baryard.

Annons

Malin Baryard är definitivt "royalty" inom ridsporten. Det får man ses som när man är en av Sveriges mest framgångsrika hoppryttare de senaste decennierna.

Hon har vunnit OS-guld, OS-silver, tagit medalj i EM och dessutom vunnit en rad segrar i världscupen.

5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspårBrand logo
5 svenska kändisbarn som gått i sina föräldrars fotspår

Malin Baryard heter inte Malin Baryard

Men faktum är att Malin Baryard inte är Malin Baryard. Precis som i fallet med Kenny Bräck, som nyligen avslöjade att han egentligen heter Cenny Bräck, så är Malins namn i offentligheten en frisering.

Malin Baryard och Henrik Johnsson
Men kan detta verkligen stämma?

Egentligen heter hon Malin Barijard.

– Det är inget som jag själv valt utan vi har alltid stavat så. Det har bara blivit så. Vi får skylla på farmor och farfar, för redan på deras tid stavade de Baryard fast vi heter Barijard, säger Malin till Expressen.

Annons

En bomb, får man säga. Det är ju som Malin Baryard som vi känner henne – och som hon vill bli tilltalad.

– Tidigare bokade jag mina flygbiljetter under namnet Baryard, men nu har det blivit tuffare regler så nu får jag skriva Barijard så det stämmer överens med passet. Men det här är ingen stor grej för mig, att heta Baryard i stället för Barijard är inget som jag reflekterar speciellt mycket över, säger Malin.

Malin bor med maken Henrik Johnsson på en gård i Jonstorp utanför Norrköping. Henrik känner ni igen från framträdande i SR såväl som SVT, TV3, TV4 och Kanal 5.

"Jag har kioskuppdrag"

Tillsammans har de två barn: Alvar och Ed. Barnen har fått Malin att dra ner på antalet tävlingsdagar.

– Jag är inte lika sugen på att packa väskan, har rutin och behöver inte tävla hela tiden för att hålla mig på tå. Jag kan välja de största tävlingarna och ändå hålla mig kvar på rankningen. Det är perfekt och jag är tacksam att det funkar. Förr tävlade jag tre helger i månaden, nu är det en till två. Jag vill vara handbollsmamma också. Ja, jag har kioskuppdrag som alla andra, har Malin berättat för Aftonbladet.

Annons