Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bomben – Tareq Taylor tar över gamla SVT-klassikern: "En ära"

04 jun, 2024, 13:30 
Tareq Taylor
Karin Törnblom/TT
Tareq Taylor har presenterats som ny programledare för en riktig SVT-klassiker.
Annons

Tareq Taylor sörjdes av många när han lämnade Trädgårdstider i SVT. Sortin kom efter att Tareq förälskade sig i Sofia Ståhl – och därför behövde flytta upp till Stockholm.

Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhoppBrand logo
Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhopp

Tareq Taylor tar över programmet

Nu har Tareq fått ett "nytt" program. Kanal 5 ska nämligen återuppliva Jan Boris Möllers gamla format Här är ditt kylskåp. Det började i SVT 1992 men har inte setts i rutan sedan 2014, då det hade flyttat över till TV8.

Tareq Taylor
Tareq har fått ett drömjobb!Karin Törnblom/TT

– Det är en ära att ta över ett sånt klassiskt program som Här är ditt kylskåp. Att titta in kylen hemma hos någon är kanske det mest spännande som finns, innehållet i en kyl kan berätta hur mycket som helst om en person, säger Tareq i ett pressmeddelande.

Annons

– Jag är en nyfiken person som tycker det är oerhört kul och inspirerande att få ta del andra människors intressen. Förutom att vi kommer laga rolig mat och ge härliga tips kommer jag få en inblick i deras privatliv, vad som har format dem och tagit dem dit där de är idag.

Kanalen: "Vi är otroligt glada"

Premissen för programmet är säkert bekant för många av er. Programledaren, Tareq i det här fallet, besöker kända svenskar och undersöker deras kylskåp. Tareq och kändisen ska sedan laga en trerättersmiddag med endast ingredienser från kylskåpet.

– Vi är otroligt glada över att Tareq Taylor med sin humoristiska och varma personlighet bjuder in tittarna till att lära känna några av Sveriges mest folkkära personer. Tareq är helt rätt person att programleda det här härliga formatet och det är extra roligt eftersom han är så nyfiken av sig, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent.

Här är ditt kylskåp har premiär senare i höst på Kanal 5 och Max.

Annons