Börjar brinna mitt under inspelningen – SVT väljer att mörka: ”Dramatiskt”

11 apr, 2023, 11:04 

Mitt under en tävling började det brinna – något tittarna aldrig fick se.

Annons

Den 15:e säsongen av Mästarnas mästare är i full gång. Välkända atleter gör återigen om mästare-titeln, vilket brukar bjuda på hög dramatik, stor spänning och stångande vinnarskallar.

8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Tävlingsplatsen är Montenegro, ett land försett med en liten kustremsa längs det adriatiska havet, paradisiska stränder och ett varmt klimat som leder vidare till en inbjuden livsstil.

I sedvanlig ordning är det Micke Leijnegard som agerar programledare, förklarar tävlingsreglerna och med van hand ser till så att atleterna är införstådda med allvaret.

– Jag inser ibland att, oj shit är det 15 år. Är det därför jag börjar få gråa hår, säger den rutinerade Micke Leijnegard till Nyheter24.

Annons
Micke Leijnegard
Micke Leijnegard har gjort Mästarnas mästare i 15 år.

Börjar brinna mitt under SVT-inspelningen

Vid det här laget har SVT ganska bra koll på vad som krävs för att spela in en säsong av Mästarnas mästare. Men dessvärre lyckas olyckan ändå hitta ett sätt att ta sig in i produktionen.

Mitt under inspelningen av den nya säsongen, när deltagarna tävlade i en bassäng, började rök stiga från en krankamera. Clara Mannheimer, projektansvarig för Mästarnas mästare, säger att folk blev rädda och att viss kalabalik uppstod.

– Elkabeln till kranen hade blivit skadad, så det blev kortslutning och började brinna, säger hon till Aftonbladet.

Deltagarna simmar i Mästarnas mästare
Mitt under en tävling i Mästarnas mästare börjar det brinna – något tittarna inte får se i programmet.
Annons

”Dramatiskt i stunden”

Alla skärmar i sändningsbussen, där Clara satt och jobbade, slocknade. Kameramannen greppade tag i kameran och tog sig till en säker plats där han kunde fortsätta spela in tävlingen.

Produktionen lyckades till slut få kontroll på branden och i programmet får tittarna aldrig se det drama som utspelade sig i Montenegro.

– Jag minns det som dramatiskt i stunden men som tur var gick allt bra, säger Clara Mannheimer.

Mästarnas mästare
Micke Leijnegard pratar med deltagarna.

Foto: TT/SVT

Annons
Annons