Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Börje Salming drabbad av okänd sjukdom – berättar om mystiska symptomen

11 maj, 2022, 09:00 
Börje Salming

Nu berättar stjärnan om den mystiska sjukdomen som drabbat honom.

Annons
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"Brand logo
Då blir Bianca Salming irriterad på pappa Börje: "Man blir galen"

Börje Salming är ett folkkärt före detta ishockeyproffs, som står för några av de främsta meriterna inom sporten genom tiderna.

Men nu har idrottsmannen drabbats av en okänd sjukdom som ger tuffa symptom. I en intervju med Expressen berättar han om sjukdomen i väntan på besked från läkarna.

Ställde in match

Redan i mars kom det fram att Börje Salming drabbats av oklara hälsobesvär, och han berättade då att det var i februari som symtomen uppstod.

Han skulle tävla i en specialmatch, mot ett motståndarlag lett av en annan ishockeylegendar, Peter Forsberg. Men hälsan satte stopp, och han fick avstå med kort varsel.

– Jag har inte mått okej, sa han då till Expressen, men ville inte gå in vidare på vilka hälsobekymmer det gällde om.

Men nu väljer Börje Salming att berätta mer om den okända sjukdomen.

Inte fått läkarbesked

Vad det är Börje drabbats av, vet varken han eller läkarna än. Det pågår undersökningar, men han har inte fått ett svar, utan det beräknas komma inom ett par veckor. Och symptomen är mystiska.

Annons

– Du kanske hör, jag har lite besvär med att prata och det har jag haft länge nu. Så jag väntar på några remisser nu, så jag ska in och kolla upp varför jag blir så andfådd, säger han till Expressen.

Börje har alltså fått talsvårigheter, och problem dök upp från ingenstans. Han säger att han tidigare haft covid, och att talbesvären kanske är ett resultat av post-covid.

– Jag började prata konstigt och var lite ansträngd. Men vi håller på att reda ut det här, så jag hoppas vi hittar vad fan det är för skit som händer, fortsätter han i tidningen.

Tidigare i april var Börje Salming utomlands och klarade av det bra, men säger att besvären är värre nu än då. Han kan inte heller träna lika mycket som han gjorde förut, utan får nöja sig med promenader.

– Tja, det är jobbigt att prata och så där. Det är det jobbiga. Man vill ju få bukt med det, svarar Salming på Expressens fråga om huruvida han är orolig över tillståndet.

Foto: TT

Annons