Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Bråket efter TV4-programmet – fick klippa bort kändismannens hot: "Det är obehagligt"

30 nov, 2023, 18:30 

Ett bråk har uppstått efter TV4-programmet Förrädarna – scener har klippts bort i efterhand.

Annons

Förrädarna var som skräddarsydd för att bli en snackis i fikarummen. Bara titeln skvallrar om att det var ett program byggt kring intriger och hemligheter.

Dragomir Mrsic var programledare, och deltagarna bestod av olika profiler som hade som uppgift att lista ut vilka bland dem som var "förrädare".

Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 årBrand logo
Därför slutar Anna Lindmarker på TV4 efter 26 år

Bråk efter Förrädarna – har fått klippas bort

Programmet har anklagats för att ha mynnat ut i vuxenmobbning. Och i svallvågorna av finalen, som sändes i oktober, har en kontrovers uppstått.

Den internationella marknadsföraren, juristen och Idoljury-medlemmen Katia Mosally vann Förrädarna efter att ha besegrat Claudia Galli Concha i en omdiskuterad final.

Förrädarna
Vilken resa!

Uppenbarligen bär både Claudia och maken Manuel Concha på en del agg gentemot Katia, vilket framgick i ett avsnitt av makarnas podcast Vi får se hur länge det håller.

Annons

Där pratar Manuel om hur mycket han störde sig på Katia hemma i tv-soffan.

– Jag hade velat puncha henne i ansiktet, säger Manuel i avsnittet.

Ilskan efter finalen: "Så smaklöst"

Den här formuleringen har väckt ilska – inte minst hos Katia själv.

”Det är obehagligt att en vuxen man med två döttrar säger att han hade ”velat puncha mig i ansiktet”. Det är sorgligt att se att en kvinna sitter bredvid och skrattar när någon uttrycker sig så smaklöst. Agerandet i spelet på grund av de roller man hade är inte en reflektion av vem man är. Beteendet efter är däremot det. Att sedan ingen i processen av att klippa och lyssna om på ett avsnitt innan det laddas upp, insett problematiken med flera av deras yttranden är bortom min förståelse”, skriver Katia på Instagram.

Till Aftonbladet säger Claudia att hon och Manuel har valt att klippa bort sekvensen och publicera avsnittet på nytt.

– Det blev som ett rollspel där Manuel gick in i rollen som upprörd över min förlust, viktigt att tillägga att det var i en komisk kontext där vi pratar om ett tävlingsprogram i tv. Olyckligtvis gick det inte fram på det sättet vi ville. Och efter att ha lyssnat igenom podden en andra gång så kände vi att det kan tolkas fel och då var det självklart för oss att klippa bort det, säger hon.

Annons