Bråket i Stjärnorna på slottet – skådespelaren slog näven i bordet

Bråket mellan Claire Wikholm och Stefan Sauk i Stjärnorna på slottet

Fredrik Sandberg/TT
Sannolikheten för att det ska bli dramatiskt i år igen är stor. Nu drar ”Stjärnorna på slottet” igång igen.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?
Slå på ljud

Snart drar 13:e säsongen av ”Stjärnorna på slottet” igång och sannolikheten för rejäla konflikter under de annars puttrigt mysiga middagarna är som vanligt relativt stor. Årets deltagare är komikern och skådespelaren Per Andersson, ståuSppkomikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz, samt artisten Carola Häggkvist.

Dramatiska bråket i Stjärnorna på slottet

Exakt vad som kommer att hända i samspelet dem emellan vet vi än så länge inget om, men i många tidigare säsonger har dramatiska bråk blossat upp då starka viljor och personligheter hamnat på kollisionskurs med varandra.

En av de mest dramatiska säsongerna hittills var 2016. Först rök skådisarna Morgan Alling och Claire Wikholm ihop när Claire kallade Morgan för ”självgod” efter att han berättat om sin tuffa uppväxt. Deras kollega Stefan Sauk var också med den säsongen, och även han hamnade i en verbal boxningsmatch med Claire. Under Marika Lagercrantz middag gick det så hett till att han slog näven i bordet och lämnade detsamma fullpumpad med oförlösta aggressioner. Detta efter att Claire avbrutit honom.

– Då gick propparna på mig faktiskt. Det var en gräns, den hade överträtts, sa Stefan i programmet.

Bråket handlade den gången, precis som i konflikten med Morgan, om att Claire tyckte att männen tog för mycket plats och gav deras egon ett par rejäla rallarsvingar. Men innan säsongen var över hamnade hon och Stefan dessutom i konflikt med Marika under en politisk debatt vid middagsbordet.

När Stefan kallade politiker för ”ett gäng backstabbers” och Claire sa att de var ”de tråkigaste som finns” blev Marika fly förbannad och slängde ur sig att det visade på att de egentligen förespråkade diktatur.

Om det kommer att gå lika hett till den kommande säsongen återstår att se.

Foto: TT