Bråket kring nya Masked Singer – stjärnan vägrar vara med

Bråket kring nya Masked Singer – stjärnan vägrar vara med

Karin Törnblom/TT
Stjärnan har meddelat att han vägrar vara med i nya säsongen av Masked Singer.

Masked Singer är på pappret ett väldigt märkligt tv-upplägg. Tolv kända personer iklär sig masker, ställer sig på en scen och framför låtar. Vilka som döljer sig under maskerna är superhemligt. Tanken är att kändisjuryn, som består av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai, ska identifiera stjärnorna bakom dräkterna.

Stjärnan vägrar ställa upp i Masked Singer

Fredrik Wikingsson

Varför alltid så motvalls, Fredrik?

Säsong två har premiär 25 mars. Panelen är oförändrad och David Hellenius återkommer som programledare.

– ”Masked Singer” var absolut en av förra årets ljuspunkter för mig. Har verkligen längtat tillbaka till mina jurykompisar, David och alla maskerna. Förra året bjöd ju på riktiga överraskningar bakom maskerna! Älskar också att ALLA blir så engagerade i programmet, säger Pernilla Wahlgren till Expressen.

Vilka stjärnor som bär maskerna den här gången är alltså hemligstämplat på förhand, men vi vet i alla en sak: Fredrik Wikingsson kommer inte vara en av dem. Det har han själv avslöjat i ett avsnitt i podcasten som han har med radarpartnern Filip Hammar.

– Jag fick en förfrågan om att vara med i säsong två, säger Fredrik i avsnittet och tillägger:

– Jag har inte tid med att stå med en godismaskin på huvudet.

"Berätta för mig..."

I podcasten läser Fredrik upp ett sms från en person som är castingansvarig för Masked Singer. Personen i fråga beskriver programmet som en succé – något som i hens ögon torde göra Fredrik mer sugen på att ställa upp.

Men Fredrik är inte lika entusiastisk, milt uttryckt.

– Jag har inte hunnit svara än, men det vore kul att svara: ”Berätta för mig på vilket sätt det här är en succé”. Inget ont om denna människa som jobbade med castingen såklart, säger Fredrik.

Men här får nog Fredrik sköta sin research lite bättre. Faktum är att närmare två miljoner svenskar satt bänkade i tv-sofforna under det första avsnittet av Masked Singer, och på Kristallengalan blev det utsett till ”bästa underhållningsprogram”. Är inte detta nog för att kvalificeras som succé?