Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bråket mellan Ace of Base-stjärnorna: "Bitterhet och avundsjuka"

12 apr, 2024, 05:30 
Ace of Base
En ny dokumentär avslöjar de stora bråken mellan stjärnorna i Ace of Base.
Annons

Tillsammans tog de över världen. Syskonen Jenny, Malin och Jonas Berggren och vännen Ulf Ekberg utgjorde tillsammans Ace of Base. Utskällda av kritikerna, älskade av folket.

Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!Brand logo
Hen i kungafamiljen vill kändisarna sjunga med!

Bråken i Ace of Base – dokumentär på Viaplay

Men bakom 50 miljoner sålda skivor och utsålda konserter döljer sig konflikter och tårar. Det avslöjas i den nya dokumentären, Ace of Base – All That She Wants, som har premiär den 1 maj på Viaplay och TV3.

– Man skulle kunna tänka sig att fenomenet Ace of Base bara är en glättig framgångssaga. Men bakom fasaden hittade jag en historia om syskonkärlek, drömmar och vänskap, men också av bitterhet, avundsjuka och misstänksamhet. Beståndsdelar som gjorde den här dokumentären till det mest utmanande jag har gjort, säger dokumentärens regissör Jens von Reis i ett pressmeddelande.

Ulf Ekberg och Jenny Berggren
Ulf gillar fortfarande det goda livet!TT

Samtliga medlemmar har blivit intervjuade för dokumentären, som sänds i tre delar.

– Det har gått över 30 år sedan vi först gjorde vårt avtryck, och det är en milstolpe som vi ser tillbaka på med stolthet och en viss förundran att musiken fortfarande är så populär. Vår historia har alltid varit vår egen, men den har aldrig delats med omvärlden på ett sådant öppet och ärligt sätt som i denna dokumentär. Vi hoppas att den inte bara underhåller våra fans utan också ger en djupare förståelse för vår resa och passionen som har drivit oss, säger Ulf.

Annons

Jenny Berggren: "Lätt att tappa fotfästet"

I trailern som Viaplay släppt kan man se att en av konfliktytorna som tas upp i dokumentären rörde hur männen kontra kvinnorna i bandet betedde sig. Jenny och Malin varit inte alltid helt nöjda med den extravaganta livsstilen som Jonas och Ulf unnade sig.

– Vi har kämpat, älskat och förlåtit. Vi har gjort en världskarriär och i den åkt till månen och tillbaka. Livet hemma hade sex gånger högre gravitation helt plötsligt, och det var lätt att tappa fotfästet när man var ute och jobbade. Men vi höll varandra på jorden och bar ofta varandras bördor. Det är jag kanske mest stolt över idag, säger Jenny.

Annons