Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bryter ihop när Börje Salming hyllas – prins Daniels fina gest

17 nov, 2022, 20:45 
Indra Nordemar

I kväll har Börje Salming hyllats stort, och prins Daniel var på plats.

Annons
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedetBrand logo
Här bryter Börje Salming ihop – efter orden om dödsbeskedet

Svensk ishockey fyller 100 år och i kväll har sporten och alla de otroliga stunder som den bjudit på genom åren firats – och självfallet stjärnorna som ligger bakom dem.

En av de som hyllats är så klart hockeyhjälten Börje Salming, en av de bästa genom tiderna och som tragiskt drabbats av den obotliga nervsjukdomen ALS.

Sjukdomsbeskedet har tagit hårt på hela sportvärlden, och när han hyllades under kvällens gala brast det för både den ena och den andra.

Tårarna efter hyllningen till Börje Salming på galan

Tidernas Hockeygala hölls i Avicii Arena och direktsändes i SVT, och det tog inte lång tid innan känslorna tog över i arenan.

Bara någon minut in ställde sig alla kvällens tusentals gäster upp och applåderade för att hylla Börje "The King" Salming.

Annons

Prins Daniel på plats i Hockeyns ära

Hockeylegendaren blev märkbart berörd, likaså hans bror Stig Salming som brast ut i tårar. Och även prins Daniel, som var på plats kvällen i ära, såg rörd ut medan han applåderade.

Ja, Börje är onekligen värd alla de stående ovationer han fick – och det tog inte slut där. Börje har med all rätt hyllats genomgående under kvällen, han har prisats som en av Sveriges två bästa backar någonsin och även kammat hem ett av kvällens tyngsta priser: NHL:s hederspris.

– Jag har fått äran att vara med honom i 17 år. Världens bästa man, så ödmjuk. Han är så värd det, sa hans hustru Pia Salming efter vinsten.

Prins Daniel fick även äran att dela ut priset "Tidernas spelare" som gick till målvakten Kim Martin Hasson och backen Nicklas Lidström.

– Vilken kväll här för oss hockeyälskare, mycket känslor, sa prinsen då bland annat.

Ja, så sant som det var sagt – det verkar har blivit en minst sagt minnesvärd kväll för alla inblandade.

Foto: SVT, TT

Annons