Bygglovs-Matte försvann helt – stoppad från att gifta sig med kärleken Lily

02 feb, 2023, 17:00 

Mats Karlsson, känd som Bygglovs-Matte, har levt ett liv långt ifrån rampljuset sedan programmet lades ner 2018. Såhär lever han idag.

Annons
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Mats “Matte” Karlsson, 48, blev en folkkär tv-profil när han under många år medverkade som snickare i TV4-programmet Bygglov, tillsammans med kollegan Willy Björkman. Han medverkade även i Let's Dance 2008, där han dansade tillsammans med Carin da Silva.

Men ända sedan Bygglov la ner 2018 har Mats inte synts till i tv-rutan. Men han har fortsatt jobba som snickare, berättar han i en intervju med Hänt.

– Sen Bygglovs-tiderna så jobbar jag som bara den. Dels en del som snickare men sen gick jag också in i ett företag som min kompis startade som heter John Hatter & CO, säger han till sajten.

Recept.se Nyhetsbrev
Mats "Matte" Carlsson och Willy Björkman - Bygglov TV4-Fest på Circkus i Stockholm 2006
Mats och Willy blev mycket folkkära profiler under åren som Bygglov sändes.

Mats “Matte” Karlsson berättar sanningen om Bygglov

I samma intervju berättar Mats att han saknar produktionen bakom programmet idag, men att det fanns för-och nackdelar med att spela in ett tv-program.

Annons

Det var mycket resande, jag gillar i och för sig att resa så det var kanske inte en nackdel men det var väldigt speciell grej. Det var tuffa, hårda dagar. Man jobbade och slet, men sen fick man en glad familjen och åkte därifrån, det kan man ju sakna. Och vi hade så jäkla roligt, säger han till Hänt.

Stoppades från att gifta sig med nya kärleken

Samma år som Bygglov lades ner gick Mats även igenom en annan stor livsförändring. Han skilde sig nämligen med sambon Lina Falk, efter tio år som par.

Idag har han dock hittat kärleken på nytt – i flickvännen Lily Inan.

I intervju med Hänt förklarar Mats att planen var att paret skulle gifta sig redan 2021, men att pandemin satte stopp för planerna.

– Vi ska gifta oss på Santorini. Det blir lite lagom, inte flera tusen och inte bara tio stycken heller. Vi skulle ha gift oss för något år sedan i Grekland men så har det kommit lite corona där emellan. Det var tråkigt, det kom precis när vi skulle gift oss, så vi sköt på det ett halvår och tänkte att det måste ju vara borta då. Sen sköt vi det på ett år men då var det fortfarande igång, sa han till Hänt i november 2022.

Mats "Matte" Carlsson och Lily Inan Världspremiär Porsche Center Danderyd, 2019
Matte och nya kärleken Lily.
Annons