Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Berg brister ut i tårar – avslöjandet dagar innan finalen

07 mar, 2024, 18:00 
Carina Berg kunde inte hålla tillbaka känslorna – nu berättar hon bara dagar innan Melodifestival-finalen.
Annons
Carina Berg i tårar – berättar om svåra kampenBrand logo
Carina Berg i tårar – berättar om svåra kampen

Carina Berg visste att det skulle bli en berg-och-dalbana av känslor när hon tackade ja till rollen som programledare för Melodifestivalen 2024.

Efter att ha avverkat alla deltävlingar, blickar hon nu framåt och stålsätter sig inför finalen den 9 mars – men det är inte utan att minnena från tidigare program fått en plats i minnesbanken.

För upplevelsen har kantats av både glädje och sorg, lättsamma och tunga ämnen som gjort att Carina i stunder haft svårt att hålla tillbaka tårarna, berättar hon för Expressen.

Carina Berg
Melodifestival-programledaren Carina Berg berättar om känslorna inför Melodifestival-finalen.Johan Nilsson/TT

Carina Berg om tårarna i Mello

Extra känsligt blev det när deltävlingen i Göteborg ägde rum. Då pratade Carina om Estlands kamp för frihet från Sovjetunionens ockupation, om den baltiska kedjan som skapades mellan Estland, Lettland och Litauen där människor bildade en 600 kilometer lång mänsklig mur som en manifestation mot självständighet.

Annons

– Jag blev väldigt känslosam, jag tycker att den berättelsen är så fin, så jag blir drabbad varje gång jag tänker på den, eller berättar om den, sa hon i direktsändning med tårar i ögonen.

Vännerna grät

Carina Berg var inte den enda som upplevde en storm av känslor. När hon höll sitt öppningstal i Göteborg satt henens vänner hemma i tv-sofforna och följde händelseförloppet, samtidigt som tårarna rann nedför deras kinder.

Efter programmet hörde de av sig till Carina och berättade om upplevelsen, berättar programledaren för Expressen när hon får frågan om hon fått några meddelanden från vänner och bekanta efter sändningarna.

– Jag fick av några av mina kompisar att de grät till min öppningsprata. Det var fint, säger hon.

Carina Berg
Carina Berg har fått fint stöd från sina vänner.Jessica Gow/TT

Foto: TT

Annons