Carina Bergfeldt försvinner från tv-rutan – SVT:s framtidsbesked

19 mar, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

Carina Bergfeldts talkshow plockas bort från tablån.

Annons
Christian Bauer avslöjar hemliga kärleksgesten till Pernilla Wahlgren
Christian Bauer avslöjar hemliga kärleksgesten till Pernilla Wahlgren

Carina Bergfeldt är en av Sveriges mest framstående journalister. I många år var hon känd för svenska folket som SVT:s USA-korrespondent. Men numera ser vi henne i en helt annan roll.

När Fredrik Skavlan meddelade att han skulle sluta fick Carina det ärofyllda uppdraget att ta över – vilket då blev talkshowen "Carina Bergfeldt" som hade premiär 2021 under bästa sändningstid.

Programmet blev en rejäl tittarsuccé och blev därför förnyat med en ny säsong. Men i går kväll sändes det sista avsnittet, och nu försvinner programmet från rutan.

Carina Bergfeldts talkshow försvinner från tv-rutan

Även denna säsong har varit en publikframgång. Tittarna har fått se gäster som Anders Bagge, Marika Carlsson, Josephine Bornebusch, Eva Röse, Christer Sjögren, Pernilla Wahlgren, Lena Philipsson och många fler intervjuas och dela med sig av sina spännande historier.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

Men nu är det alltså slut.

På Instagram delar Carina med sig av sina känslor:

"Sista avsnittet, it’s a wrap! Firade med sisådär 20 familjemedlemmar och vänner i publiken, som i sin tur hade med sig blommor, bubbel och en helt makalös tårta. I morgon kväll ska vi fira tillsammans på redaktionen, i kväll har jag fått krama min familj.", skriver hon i ett inlägg.

SVT:s framtidsbesked för programmet

Men alla Carina Bergfeldt-fans kan pusta ut! Kort efter att det sista avsnittet sändes på linjär tv meddelade SVT att programmet kommer tillbaka nästa år.

"Det blir en till säsong med Carinas talkshow!", skriver SVT på sin Facebook-sida.

Det här firades stort av redaktionen bakom succén – men nu väntar en tids återhämtning efter det hektiska schemat.

"En ”vi gjorde det”-middag med redaktionen. Det har varit tio intensiva veckor men jag är så stolt över vad den här truppen har åstadkommit. Vi har haft avhopp 22.38 kvällen innan sändning, och teamet har hittat nya gäster, roddat om, gjort ny research. De har jobbat häcken av sig, vecka efter vecka, och nu är det dags för en välförtjänt vila", skriver Carina på Instagram.

Annons

Foto: TT

Annons