Carina Bergfeldts bild på sonen får följarna att rasa – polisanmäldes

carina bergfeldt

TT
Carinas val för sin son fick följarna att gå i taket.

Carina Bergfeldt är succékorrespondenten som genom sina initierade och nyfikna reportage från framför allt USA och amerikansk poltitik tagit sig rätt in i den svenska befolkningens hjärtan. Hennes popularitet har blivit så stor att när det blev dags att hitta en ersättare till den rutinerade talkshow-värden Fredrik Skavlan under hans föräldraledighet föll valet på just Carina.

Första avsnittet av Carina Bergfeldt sändes förra veckan i SVT och bidrog till att göra journalisten ännu mer synlig för svenska folket.

Men all uppmärksamhet är inte positiv uppmärksamhet, det fick hon erfara efter ett till synes oskyldigt inlägg på Instagram, där Carina la upp en bild på sin son Hamilton som hon hade tagit med sig ut i pulkabacken.

Carina Bergfeldts bild fick följarna att rasa

Följarna på appen noterade nämligen att sonen inte hade några vantar på sig ute i snön, vilket fick en del att gå i taket.

”En trött kille utan vantar?”, skriver en person.

”Vantar???”, skriver en annan som hade samma fundering.

Carina själv tog kritiken med ro och gav svar på tal i äkta ”dum fråga ger dumt svar”-anda.

”Japp. Jag tror inte på vantar. Tycker att det är överkurs. Vem vill hålla sitt barn varmt, liksom?”, svarar Carina ironiskt.

Men vissa tog det mer allvarligt. Enligt Nyheter24 går en person så långt som att skriva att hen har gjort en polisanmälan på grund av sonens avsaknad av vantar. Även det tog Carina med ro.

"Tack! Det här kräver verkligen en orosanmälan", svarar Carina.