Carina Bergfeldts känslosamma erkännande – stöttas av tv-tittarna

Carina Bergfeldts känslosamma erkännande – stöttas av tv-tittarna

Carina Bergfeldt.

Karin Törnblom/TT

SVT-profilen Carina Bergfeldt stod för ett känslosamt erkännande inför programmet i fredags. Nu stöttas hon av tv-tittarna.

TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio
1:13

Efter reklamen: TV: Hör mammans chockerande avslöjande om Markoolio

(1:13)

Slå på ljud

Programledaren Carina Bergfeldt inledde sin karriär på Aftonbladet innan hon blev utrikeskorrespondent för SVT i USA. Där fick hon sitt egentliga genombrott hos de svenska tv-tittarna. Under förra året fick hon sin egna talkshow "Carina Bergfeldt" som just nu sänder sin andra säsong.

Under fredagen gästades hon av förbundskaptenen Janne Andersson, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och hans mamma Irma, riksbankschefen Stefan Ingves och dansaren Taya Shawki.

Stefan Ingves var bland annat känslosam när han berättade om sin dotter som föddes med en lindrigare utvecklingsstörning och adhd. Situationen har blivit tuff för familjen.

Carina Bergfeldts känslosamma erkännande

– Det är ju slitigt. Vi hade tre barn och alla barn och alla i en familj behöver få sitt. Och om det går väldigt mycket mer tid åt en så måste man vara observant på dem andra, sa han i programmet.

Carina Bergfeldt blev känslosam när hon hörde berättelsen.

Programledaren var delade också med sig av stora ord på Instagram i samband med fredagens avsnitt. Hon skriver hur tufft det varit att göra programmet med anledningen av kriget i Ukraina.

"Det ska erkännas att jag var lite nervös innan inspelningen den här veckan. Redaktionen och jag har ägnat så många timmar åt att prata om hur vi bäst gör ett fredagsprogram som ska vara varmt och roligt, samtidigt som det är krig på horisonten och allas tankar är med Ukraina. Vi satt i nio timmar innan sändning, och verkligen vred och vände på diskussioner om ton, om frågor, och jag måste säga att jag är så glad över vårt val av gäster, och hur de hanterade en märklig situation”, skriver Bergfeldt på Instagram.

Bergfeldt stöttas av tv-tittarna

”Det blev ett samtal om Ukraina, om känslor inför det, men också om att skratta för att orka med, och dråpliga minnen från kriser som varit.Jag tycker verkligen att det blev ett jättefint program och jag känner att det nog är vad man kan behöva på en fredagkväll efter en fullständigt eländig vecka”, fortsätter hon.

Efter sitt inlägg stöttas hon av tv-tittarna.

”Är övertygad om att du klarade av att göra ett fint och balanserat program tillsammans med dessa intressanta gäster. Ser så mycket fram mot att tillbringa fredagskvällen mer er… och lyssna på Miriam! ”, skriver en person.

"Du är ju en så otrolig erfaren proffsig och duktig journalist så jag ser fram emot ännu en trevlig fredag med dig och dina gäster. 🌷🙏🌷🙏🌷", fortsätter en annan.

Carina Bergfeldt sänds på fredagar 21.00 i SVT och på SVT Play.

LÄS MER: Bilderna i SVT får alla att skratta: "Fan vad sjukt"

LÄS MER: Så mycket pengar tjänar Carina Bergfeldt

LÄS MER: Carina Bergfeldt avslöjar – så träffade hon okända maken