Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts nya utspel om expojkvännen: ”Blev surare och surare ”

28 sep, 2023, 12:30 
Louise Wibergh Lenti
Carina Bergfeldt

Kontrasterna mellan Carina Bergfeldts tidigare relationer och hennes man fortsätter att göra sig påminda.

Annons

Carina Bergfeldt har sedan länge varit väldigt öppen om sina tidigare relationer och misstron att hon skulle vara värd kärlek. I sitt sommarprat 2019 berättade hon att rädslan grundar sig i relationen till hennes pappa.

Under barndomen utsattes hon för psykiskt våld och en otrolig nedbrytning av sitt självförtroende. Ett starkt minne som hon lyfter är när hon som elvaåring varit ute och lekt med en grannkompis. Efter en stund ville kompisen gå in till sig och Carina gick hem och berättade att kompisen inte ville leka mer.

”Carina, jag vill att du ska minnas det här. Ingen kommer att stå ut med dig i längden, för du har en sådan vidrig personlighet”, sa pappan.

Oj så fel han hade. Carina Bergfelt är en av våra mest folkkära journalister och har vunnit priser för sitt otroliga arbete. Trots detta erkänner hon dock att det bor ”en osynlig liten sate” på hennes axel som med ojämna mellanrum påminner henne om hur värdelös hon är.

Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla årBrand logo
Carina Bergfeldts ärliga ord om ”På spåret”-floppen – efter alla år

Carina Bergfeldt: "Trodde inte jag förtjänade bra relationer"

Relationen till pappan är bruten sen länge men i en intervju med DN inför premiären av hennes talkshow 2021 återkommer Carina till ovännen på axeln:

Annons

– Den är ganska högljudd nu inför talkshowen. Jag har insett att den kommer vara en följeslagare resten av livet. Ändå har jag det bra, jag har levt med män som varit riktiga rövhuvuden men de män som finns i mitt liv nu är några av de bästa världen har att erbjuda, säger hon.

Dessa tidigare ”rövhuvuden” till män har Bergfeldt även nämnt vid senare tillfällen. När hon gästade Renées brygga tidigare i år berättade hon om att hon varit i destruktiva relationer sedan ung ålder:

– Någon sa till mig en gång i någon av alla mina terapier att man får den sorts kärlek som man tror att man förtjänar. Ganska länge trodde jag att jag inte förtjänade bra relationer så jag var med människor som inte var snälla mot mig, säger hon.

Hon tittar ner i bryggan och fortsätter:

– Jag var ihop men en kille när jag var 17 som gav mig rosor som hade olika färg beroende på hur duktig jag hade varit. Hur mycket jag hade pleasat honom på olika sätt.

Carina Bergfeldt: "Lämna den där missunsamme snubben"

Det var många år som Carina Bergfeldt inte trodde att sann villkorslös kärlek fanns där ute för henne. Men sen dök han upp, den danska journalisten Jesper Zølck. De träffades 2017 på en middag i Washington DC och det sa bara klick. Två år senare gifte de sig och idag har de sonen Hamilton tillsammans.

Carina Bergfeldt med familj
Fina lyckliga familjen tillsammans. Tänk vad bra det blev tillslut!

Då bägge är journalister är de vana att resa mycket. Resor isär kan påfresta vilken relation som helst men för Carina triggar det också den lilla saten på axeln. Jesper har dock hittat ett sätt att hålla ovännen i schack. Varje morgon som de vaknar ifrån varandra får Carina ett sms där Jesper säger att han älskar henne och kommer stanna med henne, idag också.

Annons

Hon förundras själv över hur lyckligt lottad hon är att ha hittat en sådan bra match.

Den här veckan inleds bokmässan i Göteborg och Jesper ska följa med och stötta Carina. På sin instagram publicerade Carina en film där Jesper berättar hur taggad han är. "Det är den bästa sortens dagar! Jag får ha dig omkring mig, du kommer vara cool och jag behöver inte göra något" säger han med ett stort leende.

Intill filmen skriver Carina:

"Tänk om jag hade vetat det här för en sisådär elva år sedan, när jag var ihop med en person som blev surare och surare ju bättre det gick för mig. Att en dag skulle jag vara gift med en man som är stolt som en tupp. Jag hade sagt till 32-åriga Carina att lämna den där missunsamme snubben snabbare än kvickt och vänta på något bättre. Hon hade behövt höra det."

Vi är så glada för din skull Carina. Lycka till nu på bokmässan!

Foto: Karin Törnblom / TT

Annons