Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Carina Bergfeldts stora relationsavslöjande om Tareq Taylor: "Förälskad"

13 jun, 2024, 13:00 
Carina Bergfeldt och Tareq Taylor
TT
Carina Bergfeldt erkänner att hon har blivit förälskad i Tareq Taylor.
Annons

Carina Bergfeldt och Tareq Taylor är två av SVT:s absolut starkaste namn. De fick lära känna varandra på allvar i tv-programmet Drömlandet, på gemensam roadtrip genom den amerikanska södern.

Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhoppBrand logo
Verkliga anledningen bakom Tareq Taylors plötsliga avhopp

Carina Bergfeldt om Tareq Taylor: "Blev förälskad"

Deras relation tog dock sin början när Tareq gästade Carinas talkshow.

Carina Bergfeldt och Tareq Taylor
TT

– Efter att Tareq Taylor gästat programmet blev nästan alla i redaktionen lite förälskade i honom, inklusive jag själv. Han var så himla härlig, rolig och karismatisk. Jag gick hem till min man Jesper och sa att jag gärna skulle vilja göra ett program tillsammans med Tareq. Under en semester i Portugal började vi spåna på en programidé som gick ut på att jag och Tareq skulle resa genom USA. Jag ringde honom från Portugal och beskrev min och Jespers flummiga idé och han var genast med på noterna, säger Carina till Hemmets journal.

Annons

Drömlandet är ett program med både gråt och skratt. Carina kan inte, sin bakgrund som kvällstidningsjournalist trogen, hålla sig borta från de tuffa ämnena.

– Död, misär och elände är mitt livselixir. Det finns inget bättre än starka människoöden. Tareq däremot är van vid att göra program där tonen är glättig och mysig. Jag släpade med mig den stackaren på så mycket elände. Exempelvis besökte vi nedstängda abortkliniker och träffade föräldrar vars barn blivit ihjälskjutna. Men jag tror att Tareq i slutändan tyckte det var bra. Resan blev nog ett uppvaknande för honom, säger Carina.

Därför byts Tareq Taylor ut

Carina och Tareq blev vänner för livet, men i säsong två av Drömlandet, som har premiär 18 juli, har Farah Abadi tagit över Tareqs roll i programmet.

– När SVT ville ha en säsong 2 av Drömlandet visste jag direkt att jag ville åka med Farah. Mest för att hon är himla rolig och grymt kompetent, men sen tyckte jag också att det var dags för två kvinnliga programledare att göra ett program på primetime tillsammans. Håller ni inte med om detta?, har Carina skrivit på Instagram.

Annons