Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Carina Bergfeldts tittarras efter Bianca Ingrossos talkshow-succé – slår tillbaka

21 okt, 2022, 05:00 
Indra Nordemar

Carina Bergfeldts tittarsiffror har minskat avsevärt.

Annons
Christian Bauer avslöjar hemliga kärleksgesten till Pernilla WahlgrenBrand logo
Christian Bauer avslöjar hemliga kärleksgesten till Pernilla Wahlgren

Fredagen den 14 okrober, för exakt en vecka sedan, hade Carina Bergfeldts talkshow premiär för säsong tre. Men tittarsiffrorna kan inte mäta sig med de förgångna säsongspremiärerna på långa vägar.

Det första avsnittet säsong ett sågs av hela två miljoner tittare. Men nu ligger siffran på 867 000 under det första dygnet, enligt MMS, vilket Aftonbladet rapporterar om.

Förväntningarna var betydligt högre. Men samma dag hade även Bianca Ingrossos talkshow "Biancas" premiär, vilket slog Kanal 5:s alla helgrekord på hela 15 år.

Carina Bergfeldts tittarsiffror i SVT rasar

Inför säsong två frågade Expressen vad Carina Bergfeldts förväntningar var.

– Allt under 1,5 miljon kommer jag se som ett personligt misslyckande, sa hon då.

Annons

Det sändes dock under våren och säsong tre som pågår just nu sänds under ju hösten – vilket är en markant skillnad enligt Bergfeldt själv. Hon menar att vårens tittarsiffror alltid är högre, och även vilka program som sänds innan talkshowen är av stor betydelse.

”Mitt program har alltid gått in efter ’På Spåret’ eller ’Bäst i test’, som båda ligger på 1,7-2 miljoner tittare. Nu ligger vi efter ’En mot Sverige’, som har 800 000. Att vi då har 924 000 tittare – alltså en ökning – är en succé”, skriver hon på Instagram.

”Det är extremt ovanligt att man ökar från kl 20 till kl 21 (Från ett program som sänds 20.00 på kvällen till ett program som sänds 21.00 på kvällen. Reds. Anm). Men det gjorde vi. Tack vare våra fantastiska tittare.”

Carina Bergfeldt och Bianca Ingrosso på samma dag

Enligt MMS siffror stämmer inte de siffror som Bergfeldt nämner i sitt inlägg. Men hon lyfter att hennes program var det mest sedda nöjesprogrammet i Sverige på fredagen.

Annons

Och det stämmer. Bland annat bänkade sig fler i tv-sofforna framför Carina Bargfeldt än Bianca Ingrosso den 14 oktober. Bianca drog in över en halv miljon tittare linjärt, jämfört med Carinas 867 000.

Men frågan är – snodde Bianca några av Carina-tittarna? Det är förstås svårt att svara på. Carinas talkshow sänds 21.00 och Biancas 22.00. Men om det är som Carina säger borde det var desto svårare att sända tio på kvällen än nio. Men det återstår att se – de kommer båda att sändas på fredagarna hela hösten, och Bianca även på lördagar.

Förhoppningsvis går det bra för dem båda!

Foto: TT

Annons